ZAGREB

Objavljena knjiga Josipa Grbca "Hrvatski vremeplov"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjigu profesora Katoličkoga bogoslvnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Josipa Grbca "Hrvatski vremeplov" objavio je zagrebački nakladnik Kršćanska sadašnjost. 

Autor je u knjizi, navodi nakladnik, sabrao kolumne koje je više od jednog desetljeća pisao u katoličkim mjesečnicima - u obiteljskoj reviji Kana i glasilu Porečko-pulske biskupije Ladonja. 

U kolumnama autor, ističe nakladnik, pokušava primijeniti teološke i etičke sadržaje u konkretnom trenutku i na pitanja i probleme koji se u tim trenutcima događaju u Hrvatskoj, Europi i svijetu te društvu i u Crkvi. 

Kada teolog i etičar pristupi kritičkom promišljanju o zbivanjima u Hrvatskoj, Europi i svijetu kroz relativno dugo razdoblje, on nužno svoje zaleđe ima u Riječi Božjoj i kršćanskoj etici koja nastoji tu Riječ uprisutniti u praksi, napominje nakladnik i dodaje kako su Riječ Božja i kršćanska etika ključ kritičkog pristupa.

Cilj je ove knjige, naglašava, olakšati kršćaninu odluku kako se, kao kršćanin, postaviti u odnosu na mnoga zbivanja u hrvatskom društvu jer on nije i ne smije biti pasivni promatrač zbivanja.

U knjizi će pronaći pravo vrelo aktualnih društvenih, političkih, etičkih pitanja, ističe nakladnik.

Knjiga "Hrvatski vremeplov" (603 str.) podijeljena je na XVI. poglavlja, a tematske okosnice, među ostalim, su Crkva, vjera i društvena stvarnost, Obitelj – problem ili bogatstvo?, Grijeh nasilja, Društvena etika, Europa i etička pitanja, Ekologija te Bioetika te Istra i njezini velikani.

Josip Grbac je svećenik i redoviti profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Teologija u Rijeci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom