RIJEKA

Uspješno gostovanje riječkoga Baleta u Ludwigsburgu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Balet Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke gostovao je u njemačkom gradu Ludwigsburgu 12. i 13. veljače s predstavom "Mediteranska trilogija" pred 1800 gledatelja u tri izvedbe, izvijestio je HNK.

Riječki Balet nastupio je u kazališnoj dvorani Foruma am Schlosspark, jednoga od najvećih i najsuvremenijih njemačkih centara za kulturna događanja i umjetničke izvedbe, gdje redovno gostuju svjetski poznati operni i baletni te plesni ansambli, ističe riječki HNK.

"Naše već drugo gostovanje u Njemačkoj nadmašilo je sva moja očekivanja", istaknula je koreografkinja i ravnateljica Baleta Maša Kolar podsjetivši da su u rujnu gostovali u Bonnu s predstavom "Plamteća voda", riječkim nasljeđem EPK-a u koreografiji Andonisa Foniadakisa.

"U subotu i nedjelju pred profinjenom smo se ludwigsburškom publikom, naviknutom na velika koreografska imena, dokazali 'Pulcinellom' i u baletnoj klasici alla commedia dell’arte, neoklasičnim ljepotama koreografije Filipea Portugala, ali i u hrabrosti otklona od poznatog i prepoznatljivog izvedbom naših prvaka Ksenije Krutove, Michelea Pastorinija i Nicole Prata u 'Posljepodnevu jednog fauna'", dodala je Kolar.

Ocijenila je da su svi plesači bili izvanredni i zadivljujući. "Sretna sam i ponosna na riječki Balet", istaknula je.

Početkom veljače premijerno izvedenu "Mediteransku trilogiju" čine "Pulcinella" Pergolesija-Stravinskog u koreografiji Giovannija Di Palme, "Poslijepodne jednog fauna" Claudea Debussyja u koreografiji Maše Kolar i Ravelova "Španjolska rapsodija" u koreografiji Filipea Portugala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini