ZAGREB

U Zagorju se snima romantična komedija "Nosila je rubac črleni"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Film "Nosila je rubac črleni" scenaristice Sandre Antolić i redatelja Gorana Dukića protekla se tri tjedna snima na obroncima Zagorja, a završetak snimanja planira se za početak kolovoza, kada kreće u postprodukcijsku fazu. 

Za realizaciju filma zadužena je produkcijska kuća ŠVENK iz Zagreba, a snima se kao koprodukcija sa Sjevernom Makedonijom i sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, te Hrvatske radiotelevizije.

Film se najavljuje kao priča o majčinstvu, ljubavi, o Zagorju kao glavnom liku, i jednoj pokvarenoj haubi, "malo tužna, malo više smiješna".

Producenti  napominju kako je to romantična komedija s puno pjevanja u pitomom Hrvatskom Zagorju u ratnim devedesetima, no od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj.

"Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end - uključeni", ističe se.

U glavnoj ulozi je Nataša Dorčić kao kuma Anka, mlada Tesa Litvan u ulozi je Ančice, a tu je i svinja Beba. Uz njih, glumačku postavu čine Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Pjer Meničanin i mnogi drugi.

Pripreme za snimanje počele su početkom ožujka, no obustavljene su nakon tri tjedna zbog lockdowna.

Producentica filma Nina Petrović kaže da je frustracija zbog novonastale situacije koju nitko nije mogao predvidjeti, a i zbog neizvjesnosti oko nastavka rada i u kojim okolnostima, ipak brzo prestala jer su organizirali novi način rada.

U tome im je, dodaje, pomogao i HAVC dodatnim sufinanciranjem projekata koji su ušli u proizvodnju, a koji su se suočili s novim troškovima zbog propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

"Dezinficijensi, maske, dodatni broj kombija kako bi osigurali socijalnu distancu, a time i sigurno snimanje te maksimalna zaštita zdravlja filmske ekipe od potencijalne zaraze, našli su se kao velika stavka u budžetu koja nije bila planirana, pa je ova pomoć bila dobrodošla", napomenula je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater