POSVEĆENO skladatelju Enniu Morricone

U Pučkom otvorenom učilištu VEČERAS POČINJE LABINSKO KLASIČNO LJETO

| Autor: B. BIOČIĆ

Pučko otvoreno učilište Labin večeras započinje s kulturnom manifestacijom Klasično ljeto. Ove godine je na repertoaru pet koncerata klasične glazbe i svi koncerti su financirani od Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Labina. Klasično ljeto započinje koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza iz Zagreba, koji time počinje obilježavanje 25. obljetnice osnutka.

Koncert je posvećen nedavno preminulom slavnom talijanskom skladatelju Enniu Morriconeu, čija je glazba obilježila neke od najpoznatijih filmova svih vremena. Pučko otvoreno učilište Labin kontinuirano od 1987. organizira kulturnu manifestaciju "Klasično ljeto" koja se sastoji od desetak koncerata klasične glazbe eminentnih umjetnika tijekom ljetnih mjeseci. Koncerti se održavaju u župnoj crkvi u starogradskoj jezgri. Iznimno se ove godine Klasično ljeto, zbog epidemiološke situacije ili "nove normalne" situacije, održava na različitim lokacijama.

Koncerti puhačkih i gudačkih instrumenata održavat će se na otvorenom ispred Narodnog muzeja, dok će se klavirski koncerti održati u Malom kazalištu (Teatrinu) s mogućnošću praćenja koncerta u vanjskom prostoru na Piazzetti. Manifestacija "Klasično ljeto" namijenjena je poticanju novih trendova u turizmu, poglavito kulturnog turizma, obogaćivanju turističke ponude na našem teritoriju i općenito povezivanju turističkog centra Rabac s gradom Labinom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum