KLUB&KNJIŽARA

U petak Marina Vujčić u Giardini 2

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U petak, 11. listopada s početkom u 20 sati, Klub&knjižara Giardini 2 ugostit će Marinu Vujčić, koja će predstaviti svoju novu knjigu "Pedeset cigareta za Elenu" u izdanju Fraktura - najbolja literatura

Na tragu prethodnih romana poput "Susjeda" ili "Pitanja anatomije", u svojem sedmom romanu autorica promišlja o temama samoće i otuđenosti, koje unatoč njihovoj univerzalnosti u vidu primarne potrebe za socijalnim, nose trag (i težinu) suvremenosti figurirajući kao "duh vremena". Uvodeći "efekt leptira" kao pokretačku snagu putem koje se uspostavlja odnos među likovima - običnim, malim ljudima koje svakodnevno susrećemo ili u kojima se možemo prepoznati – ovim romanom autorica duboko motivira ukazujući nam na važnost odluke odnosno hrabrosti da pobijedimo strah od nepoznatog – života samog.

Marina Vujčić, hrvatska je književnica, kolumnistica i urednica. Rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Dobitnica je dvije nagrade "Marin Držić" – 2014. godine za dramu "Umri ženski" i 2016. za dramu "Podmornica" te je 2015. godine romanom "Susjed" osvojila je nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Živi i radi u Zagrebu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum