ZAGREB

Talijanska soul-jazz zvijezda Mario Biondi 8. lipnja u HALA Parku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Talijanska soul-jazz zvijezda Mario Biondi nastupit će 8. lipnja u zagrebačkom HALA Parku, gdje će ovaj pjevač i kantautor raskošnog i jedinstvenog glasa predstaviti novi album "Romantic", objavljen u ožujku.

Kako se ističe u najavi, Biondi je "Romantic" napisao u suradnji s članovima svojega benda Massimom Grecom i Davidom Floriom, a projekt je u potpunosti posvećen ljubavi i manifestiran kroz Marijev omiljeni svijet zvukova i groovea sedamdesetih.

Objavivši album "Dare" prošle godine nakon rođendana Biondi je simbolično pokazao koja se priča skriva iza njegove karijere, ali i najavio što priprema u budućnosti.

Soul-jazz pjevač koji potječe iz umjetničke obitelji - pradjed mu je bio ugledni slikar, baka pjevačica, a otac popularni kompozitor - debitirao je s albumom 2006. godine, a od tada do danas niže pjesme poput "Love is a Temple", "This is What You Are", "What You Have Done To Me" i brojne druge.

Glazbeni uspjesi donijeli su mu priliku da nastupa s talijanskim velikanima poput Califonija, Bongusta, i Fiorela, kao i s američkom legendom Rayem Charlesom i Chakom Khan.

"Čini se da su usporedbe s Barryjem Whiteom sada već dio povijesti. Mario Biondi je ikona i umjetnik koji će ostaviti unikatan pečat na glazbu 21. stoljeća", stoji u najavi.

Biondi u Zagrebu nastupa u sklopu programa Musicology Sessions.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter