USPJEH PULSKIH UČENICA

Svjetski bijenale dječjeg slikarstva u Francuskoj: PAULINA PUH DOBILA NAGRADU ZA ORIGINALNOST U PRISTUPU

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nagrađeni rad Pauline Puh

Sudjelovale su učenice šestog razreda Martina Brgić, Autora Nađ, Laura Šugar, Marta De Assad, Paulina Puh i Doria Matošević pod vodstvom profesorice Roberte Weissman Nagy

Martina Brgić, Autora Nađ, Laura Šugar, Marta De Assad, Paulina Puh i Doria Matošević učenice su šestog razreda Osnovne škole Veli Vrh koje pohađaju likovnu skupinu pod vodstvom profesorice Roberte Weissman Nagy. I ove godine, netom prije prekida klasične nastave i proglašenja pandemije koronavirusa, njihova je profesorica poslala njihove radove za Svjetsko bijenale dječjeg slikarstva u Francuskoj, a uspjeh nije izostao.

- Radove smo poslali ove godine doslovno u zadnji čas, prije prekida nastave i prelaska na online nastavu, a posebno veseli činjenica da je učenica Paulina Puh dobila nagradu za originalnost u pristupu. Zadana tema natječaja je bila "Drvo moj prijatelj". Rad je nastao u tehnici akvarela. Inače, prije dvije godine imali smo i prvonagrađenu iz ove škole, a riječ je o učenici Nini Kovačević, koja je sada srednjoškolka, ističe profesorica Roberta Weissman Nagy, inače i sama uspješna likovna umjetnica.

Ona redovito šalje radove svojih učenika diljem svijeta na razne natječaje, gdje redovito postižu sjajne rezultate, a sve je to plod vrijednog i marljivog rada tijekom cijele nastavne godine.

Svjetski bijenale dječjeg slikarstva u Francuskoj je prestižna i važna manifestacija koja omogućava djeci iz cijelog svijeta da pokažu koliko su napredovala, da se umjetnički konfrontiraju te da se umjetnički izražavaju u skladu s odabranom temom.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of