susret putem zooma

SVEČANOST ZNANJA Posvećeno snažnim pulskim ženama

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Četvrti po redu susret iz ciklusa Svečanost znanja koja je ovoga puta posvećena ženama, održat će se za Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2021. s početkom u 18 sati na platformi Zoom.

Stesi dalle Tesi - Svečanost znanja događaj je edukativno-zabavnog sadržaja posvećen revalorizaciji diplomskih radova koji nerijetko bivaju zaboravljeni u sveučilišnim arhivima, ladicama, na policama i drugim zabačenim mjestima. Projekt je pokrenula antropologinja Adriana Migliucci iz Rima, osnivačica kulturne udruge Terre Vivaci, koja nakon više od 15 godina promišljanja o sudbinama diplomskih radova 2014. godine pokreće jedinstven projekt u rodnom Rimu.

U listopadu 2019., zahvaljujući prijateljstvu s pulskom arhitekticom, Renatom Jelenić, te neizmjernoj podršci Matee Glavinić, predsjednice Udruge studenata Filozofskoga fakulteta u Puli, taj naizgled nedokučiv događaj s velikim entuzijazmom dolazi u Pulu i osvaja Galeriju Cvajner i sve prisutne. Tijekom svakog susreta pet diplomiranih protagonista, različite dobi i profesije, prezentira svoje diplomske radove u taktovima od pet minuta, istovremeno se prisjećajući svih zgoda i nezgoda, počevši od odabira teme, pretraživanja literature do predaje i obrane svog diplomskog rada, a publika postavlja razna pitanja.

Važno je naglasiti da se ne radi o akademskom prezentiranju diplomskih radova, već o storytellingu u ležernoj atmosferi gdje pobjeđuje samo zadovoljstvo dijeljenja priča i znanja s drugima.

Gosti su oni koji svojim znanjem i aktivnostima nesebično doprinose kulturnom uzdizanju grada na najvišu razinu.

Počasne su gošće Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića i producentica Sajma knjige u Istri; Dušica Radojčić, ekološka aktivistica i (bivša) dugogodišnja predsjednica Zelene Istre; Tatiana Šverko, pijanistica i voditeljica glazbenih radionica Arena International; Aleksandra Lera, voditeljica projekata Volonterskog centra Istra i Bogdana Trivak, spisateljica, književna kritičarka, prevoditeljica i međukulturalna aktivistica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of