Srebrni pir

OBLJETNIČKI KONCERT U PULSKOJ KAZALIŠNOJ KUĆI - Samanta Stell i glazba vole se 25 godina, a i više

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Ova poznata pulska flautistica, profesorica flaute i komorne glazbe nastupila je s raznim glazbenicima s kojima je surađivala i surađuje još i danas, uz zanimljiv repertoar

Dvadeset i pet godina aktivnog bavljenja glazbom zasigurno nije mala stvar.

Posebice za uvijek mladoliku, nadahnutu i vrijednu flautisticu Samantu Stell, koja nastupa samostalno, u raznim skupinama te vrijedno djeluje kao glazbena pedagoginja.

Unatoč korona-krizi, teškim vremenima za kulturu i drugome, priredila je veliki obljetnički koncert u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, gdje je u petak navečer sukladno epidemiološkim mjerama nastupila zajedno sa svojim gostima glazbenicima.

Nakon minute šutnje za nedavno preminulog Željka Rikera, nezaboravnog glazbenika i glazbenog pedagoga, jednog od osnivača i dugogodišnjeg tajnika Puhačkog orkestra grada Pule, priređen je zanimljiv program gdje je predstavljeno djelovanje ove umjetnice kroz razne faze.

Ova poznata pulska flautistica, profesorica flaute i komorne glazbe nastupila je s raznim glazbenicima s kojima je surađivala i surađuje još i danas, uz zanimljiv repertoar.

Kroz program je vodio Šandor Slacki, a počelo je Bachovom "Sonatom u g-molu", koju je izvela zajedno s harmonikašicom Anamarijom Lovrečić.

Potom je nastavila uz glasovirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, koja ju je pratila kao korepetitor i prilikom diplomskog ispita u Veneciji, ali i na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Sjajni momci

Uslijedio je nastup uz Sebastiana Stella, Nenada Mirta i Sandra Vešligaja, a potom i uz vrijedne momke iz sastava Musicitta': Davora Vukelju, Vedrana Vojnića, Maurizia Di Capuu, Andreu Rojnića i Stefana Heringa.

Na taj su način predstavljeni razni aspekti bavljenja glazbom ove umjetnice, koja je ponovno pokazala odnjegovanu muzikalnost, profinjeni nastup, te da je u stanju s velikom lakoćom prelaziti iz jednog žanra u drugi, uvijek vrlo uspješno i nadahnuto.

Publika je velikim aplauzom nagradila ovu umjetnicu, koja dvadeset i petu obljetnicu umjetničkoga rada računa od kada je diplomirala studij flaute, premda je nastupala i ranije.

Samanta Stell osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u Puli u klasi profesorice Regine Nožica. Studij flaute privela je kraju odličnim uspjehom 1995. godine na konzervatoriju "Benedetto Marcello" u Veneciji, a potom i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja, a usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima.

Nastupa i kao članica raznih skupina i orkestara (trio NaSaSa, duo Magic flutes, Musicitta' band, Puhački orkestar grada Pule, Evergreen kvartet) s kojima koncertira u zemlji i inozemstvu.

Dvadesetak godina se bavi i pedagoškim radom, djeluje u Umjetničkoj školi Poreč kao profesor flaute i komorne glazbe, a nagrađena je i za svoj rad s učenicima.

Dobitnica je nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga kao najbolji pedagog u Hrvatskoj.

Široj publici najpoznatija je po djelovanju s glazbenom skupinom Musicitta', čija je utemeljiteljica zajedno s Vukeljom, i koja je ovoga ljeta nastupala na raznim pulskim lokacijama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater