ZAGREB

SFF se nastavlja uz teorijsko-subverzivni program i Subversive Forum

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je završen filmski dio programa Subversive Film Festivala, Festival u ponedjeljak ulazi u drugi tjedan održavanja i nastavlja se uz teorijsko-subverzivni program i Subversive Forum.

Ponedjeljak na Subversive Forumu počinje projekcijom filma "Hakirana pravda" koji prati slučaj najpoznatijeg zapadnog političkog zatvorenika Juliana Assangea od početka desetogodišnjeg pritvora i borbe protiv izručenja u SAD gdje mu prijeti 175 godina zatvora radi otkrivanja američkih ratnih zločina.

O sudbini Assangea, istraživačkog novinarstva no i cijelog tzv. slobodnog svijeta ovih dana odlučuje britansko sudstvo.

Projekcija filma bit će u 18 sati u SPD “Privredniku", a nakon projekcije, u 19,30 sati održat će se razgovor u kojem će sudjelovati aktivistkinja Marie-Odile Dorer iz pokreta za oslobođenje Juliana Assangea, odvjetnica WikiLeaksa Renata Àvil te francuski filozof i autor knjige "Umijeće pobune: slučaj Juliana Assangea", Geoffroy de Lagasnerie.

U 20,30 sati počinje online predavanje američkog političkog filozofa Jasona Reada pod nazivom "Negativna solidarnost kao strategija: od adaptacije do transformacije".  Read će se u predavanju baviti svijetom rada tijekom proteklih pedesetak godina u kojem je odgovor na smanjenje plaća i sigurnosti zaposlenja uglavnom bio manje usmjeren na jačanje radničke agitacije i organizacije negoli na prilagodbu.

Radnici su na sve niže plaće odgovorili preuzimanjem različitih honorarnih i dodatnih poslova, koje je omogućila platformska ekonomija.

Razgovor će moderirati Mario Kikaš. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum