NAJNOVIJEMONTE LIBRIĆ Završio festival dječje knjige

Sedam uspješnih dana uz poučne i zabavne sadržaje

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ovogodišnje festivalsko izdanje bilo je vrlo bogato, prepuno raznih sadržaja - od književnih, glazbenih, dramskih do filmskih     Tanja Draškić Savić

Pretposljednjeg i posljednjeg dana Librića Teatar Naranča uprizorio je svevremensku priču danskog pisca Jensa Sigsgaarda "Pale sam na svijetu"

 

Nakon sedam prepunih dana jer je ove godine Uskrs pao ranije, Monte Librić je priveden kraju u nedjelju navečer. Ovogodišnje je izdanje bilo vrlo bogato, prepuno raznih sadržaja - od književnih, glazbenih, dramskih do filmskih.  Djeca su u jutarnjim satima zajedno sa svojim učiteljima i odgojiteljima, a popodne zajedno s roditeljima obilazila ovaj festival dječje knjige.

Izvrstan Teodor Tiani

Pretposljednjeg i posljednjeg dana Librića Teatar Naranča uprizorio je svevremensku priču danskog pisca Jensa Sigsgaarda "Pale sam na svijetu".

Tko barem jednom nije sanjao da je sam na svijetu? Ili bolje rečeno: tko nije sanjao da mu je na raspolaganju cijeli svijet i da nema nijednog drugog ljudskog bića s kojim bi ga morao dijeliti?

Vrsni glumac Teodor Tiani sjajno je to uprizorio, popraćen aplauzima najmlađe publike. Pale se budi u svijetu bez buke, otkriva da je sam kod kuće, izlazi i primjećuje da su ulica, autobusi, supermarket i trgovina igračkama potpuno prazni. No, nakon početne sreće javlja se sasvim drugo stanje i atmosfera, što navodi najmlađe na razmišljanje.

        Ulični svirači, plesači, neobični čitači na štulama, svestrani umjetnici Tone i Tonka već su poznati i omiljeni prijatelji Monte Librića. Ove glasne, razigrane i raspjevane likove dječja je publika mogla susresti u nekoliko termina dnevno, a Tonka - Sedina Cerovac, djeci je pričala priče o gradovima i knjigama koje su predstavljane na Monte Libriću, te su se zajedno igrali šarenim rekvizitima, preskačući kolutove i vrteći šarene tanjure.

        No, da nije na Libriću sve bilo u znaku zabave i šarenila, potvrđuje i seminar stručnog usavršavanja "Più che una storia", a voditeljica je bila Manuela Salvi. Seminar je istražio obrazovne mogućnosti koje se odnose na knjige koje se bave važnim, suvremenim, ponekad neugodnim temama, kako bi ih učinile manje zastrašujućim, potaknule raspravu i ponudile mladim čitateljima dodatni alat za rast u odnosu na sebe i druge.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam