ZAGREB

Roman o carici Sisi uskoro u knjižarama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz pera autorice povijesne fikcije Gigi Griffis u izdanju Znanja u knjižare 27. rujna stiže "Carica", roman o carici Sisi nastao prema Netflixovoj seriji.

Raskošna i slikovita, "Carica" je nevjerojatno suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama. Knjiga je nastala prema Netflixovoj seriji koja na ekrane dolazi dva dana nakon izlaska knjige, 29. rujna.

Ovo očaravajuće štivo o strastvenoj i iskrenoj ženi, o teškim izborima između srca i dužnosti, donosi priču o Elizabeti Bavarskoj, poznatoj pod imenom Sisi, stoji u najavi.

Godina je 1853. Princeza Elizabeta "Sisi" Bavarska ne da se pokolebati: čekat će onu pravu, veliku ljubav o kakvoj pišu pjesnici ili se uopće neće zaljubljivati. To što njezina starija sestra Helena revno sluša majčine savjete i priprema se za udaju za austrijskog cara Franju Josipa ne znači da se i Sisi mora podvrgnuti takvim životnim dužnostima. Ona nije nimalo impresionirana svečanim prijemima i stisnutim korzetima i, više od svega, žudi upoznati svoju srodnu dušu.

Car se u Austriji oporavlja nakon pokušaja atentata. Kako bi održao krhki mir, posvećen je carskim dužnostima te obećava svojoj neumoljivoj majci da će se na skorašnjoj rođendanskoj proslavi zaručiti s Helenom Bavarskom. No, nakon neočekivana susreta Sisi i Franje u carskim vrtovima, daleko od znatiželjnih očiju, njih dvoje osjete neobičnu povezanost na prvi pogled...

Gigi Griffis suvremena je autorica povijesne fikcije koju posebno inspiriraju snažni i autentični ženski likovi koji se odbijaju pokoriti društvenim normama. Objavljivala je u časopisima WestJet, Get Lost Magazine i Fodor’s Travel. Povijesni ljubavni roman "Carica" njezino je debitantsko djelo.

Prijevod na hrvatski potpisuje Marija Perica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum