NOVI USPJEH PULSKE UMJETNICE

Roberta Weissman Nagy predstavlja se videoradom u Veneciji


Uz pokroviteljstvo Grada Pule, pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy izlaže svoj novi videorad na skupnoj međunarodnoj izložbi u Veneciji, u Palači Ca Zannardi.

Ovo je 18. po redu međunarodna izložba ove uspješne pulske umjetnice tijekom 2018. godine. Roberta Weissman Nagy u suradnji s Christianom Pinzanom ovom prilikom predstavlja svoj novi videorad "Space with no surface".

Izložba SPACES je dio Art and Architecture Festivala organiziranog u Veneciji za trajanja Biennala arhitekture u Palači Ca Zannardi i The ROOM Contemporary Art Space Venice. Otvorena je 27. rujna i traje do 25. studenog.

Nakon Venecijske izložbe, rad je prihvaćen i na Festivalu Alchemic City u New Yorku u organizaciji međunarodne art platforme It'sliquid.Italia.

Video donosi dio umjetničinog autobiografskog sadržaja, a nastao je "na površini akvatorija zapadne Istre. Ispituje granice i sadržaj osobnog u relaciji predstavljanja nekoj drugoj skupini recipijenata. Velika je to izložba, veliki grad, teško je to usporedivo s pulskim prilikama. Publika je zaista zainteresirana, a Venecija kao grad mi izgleda sada drukčije u odnosu na prije, no to su moji osobni utisci", kazala je ova pulska umjetnica.

Scenarij i performans potpisuje Roberta Weissman Nagy, kameru i fotografiju Christian Pinzan, a glazbu Mathew Rethzel. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of