PREDSTAVLJEN PROGRAM PULA FILM FESTIVALA

Retrospektiva fotografija glumačke dive Milene Dravić


Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u pulskoj Zajednici Talijana predstavljen je izložbeni, zabavni i gastro program Pula Film Festivala koji će se u srpnju održavati na čak osam lokacija.

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović predstavila je izložbeni program 65. Pule koji je u znaku vrlo važnih izložbi.

Cinemaniac

- Izložbeni program počinje 12. srpnja u SKUC-u (Srpskom kulturnom centru) retrospektivom fotografija glumačke dive Milene Dravić, dok će se monografija posvećena liku i djelu te velike umjetnice predstaviti 13. srpnja u kinu Valli. Istoga dana će fotograf i filmski snimatelj Stanko Herceg u Galeriji Makina interpretirati odabir "jedne od mogućnosti doživljavanja stvarnosti", pitajući se pri tome o dugotrajnosti i kratkotrajnosti digitalne, odnosno analogne fotografije. Potom je tu i "Cinemaniac, misliti film 2018" u Galeriji Luka, a izložbu će otvoriti Branka Benčić i Tanja Vrvilo. U Muzeju suvremene umjetnosti Istre bit će izloženo 12 novih skulptura zajedničkog naziva "Tijelo/Corpus" višestruko nagrađivanog akademskog kipara Alema Korkuta, dok će 17. srpnja u HUIU galeriji Dalibor Martinis imati izložbu "Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike", koja slijedi niz recentnih izložbi u pozadini kojih je načeta tema odnosa dizajna i neoavangardne umjetnosti, kazala je Restović.

Nataša Šimunov, producentica Festivala kazala je da je zabavni program vrlo bogat, te da od subote do subote donosi brojne koncerte - DJ So'Chic, Zoran Predin & Damir Kukuruzović, Nipplepeople, Kultur Shock, Glitterbox, Livio Morosin Bend, Tv Istra Party - DJ Šurki, a program će zaključiti DJ Mario Kovač. Svi koncerti počinju nakon dovršetka projekcije prvog filma u Areni, i održavaju se na terasi Zajednice Talijana.

Gastro-ponuda

Važan dio festivala je i gastronomska komponenta - Street Food Festival "Food in Motion" u Titovom parku, koji će ponuditi festival ulične hrane uz ukusne kombinacije lokalnih namirnica, predstavljanje istarskih vinara te veliki izbor craft piva i ugodan popratni glazbeni program.

Suorganizator toga dijela festivala, Tomislav Pranjić, istaknuo je da se ovom manifestacijom želi široj publici približiti moderni street food pokret koji se zasniva na lokalnim namirnicama, mašti i znanju autora, odnosno predstaviti lokalne namirnice na drukčiji način.

Ulaznice za Arenu mogu se kupovati od danas putem mrežne stranice, a info-punkt otvara svoja vrata 7. srpnja, gdje će se uz redovite ulaznice, po cijeni od 25 kuna za dvije projekcije, moći kupiti propusnice za umirovljenike po cijeni od 30 kuna i studente za 50 kuna, odnosno paket ulaznica za svih devet festivalskih dana po 165 kuna. Na svim ostalim festivalskim lokacijama ulaz je slobodan.

(V. BEGIĆ)

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum