NAJPRESTIŽNIJE MEĐUNARODNO PRIZNANJE

RED DOT AWARD autorima vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Ove se godine u konkurenciji za ovu cijenjenu nagradu prijavilo više od 8.600 projekata a međunarodni žiri sastavljen od 24 renomiranih stručnjaka odabrao je upravo logo 66. Pulskog filmskog festivala jednim od najboljih u kategoriji Brand Design & Identity za dizajn logotipa

Najprestižnije i najveće međunarodno priznanje za dizajn - Red Dot Award: Brands & Communication Design - pripao je zagrebačkom studiju Rašić+Vrabec, autorima vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala. Ove se godine u konkurenciji za ovu cijenjenu nagradu prijavilo više od 8.600 projekata a međunarodni žiri sastavljen od 24 renomiranih stručnjaka odabrao je upravo logo 66. Pulskog filmskog festivala jednim od najboljih u kategoriji Brand Design & Identity za dizajn logotipa.

Uspješna budućnost

"Čast nam je već bila što je nagrađeni logo pobijedio na žiriranom natječaju za samu manifestaciju 66. Pule koji je jedan od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Tada smo već osjećali da ovaj logo čeka vrlo uspješna budućnost", priopćili su.

Korištenjem brojke u logotipu naglašena je tradicija i dugovječnost samog festivala. Sama brojka je po sebi moćna i simbolična i dozvoljava brojne upotrebe i asocijacije. Gledatelji su na taj način sami interpretirali logo, a tako su ga i tumačili na različite načine; od očiju s obrvama, naočala, otvora kroz koje se proviruje, tlocrta Arene, filmske role. pa čak i uskličnika itd.

Od samog početka pokazao se kao inspirativan i primjenjiv, a reakcije publike su bile izvrsne.

- Ovim putem zahvaljujemo se i izuzetnom timu Pulskog filmskog festivala i posebice ravnateljici Gordani Restović i glasnogovornici Saneli Pliško s kojima smo najintenzivnije surađivali. Festivalski tim je stvarno izvrstan i uvijek dobro raspoložen, bez obzira na veliki pritisak i zahtjevne rokove, dodali su nagrađeni.

Kreiraju izložbe

Red Dot nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj dodjeli 1. listopada u Berlinu, te će tu noć nagrađeni projekti biti i izloženi u sklopu proslave "Designers' Night" u Ewerku. Pobjednički radovi bit će ovjekovječeni i u knjizi International Yearbook Brands & Communication Design 2019./2020. koja izlazi 14. studenog.

Rašić+Vrabec specijalisti su za dizajn u kulturi i za brandove koji žele postati kultura. Dizajniraju i kreiraju izložbe, prostore i proizvode, a osnivači studija Vedrana Vrabec + Marko Rašić, profesionalno djeluju više od 15 godina. Pristupaju svakom projektu holistički, ekološki i društveno odgovorno te, kako vele, uživaju u vođenju multidisciplinarnih timova za velike i male, jednostavne i složene muzejske projekte.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini