ZAGREB

Raspisan natječaj za haiku poeziju ususret Olimpijskim igrama u Tokiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ususret Olimpijskim igrama u Tokiju, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski olimpijski odbor i Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj raspisali su natječaj za najbolju haiku pjesmu.

Natječaj pod nazivom "Prema suncu-ususret Olimpijskim igrama u Tokiju" otvoren je kako bi se povezale japanska i hrvatska kultura, izvijestili su u ponedjeljak iz Društva hrvatskih književnika.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju haiku pjesmu napisanu na hrvatskom standardnom jeziku ili ča-kaj-što idiomima. Svaki autor/ica na natječaju može sudjelovati s najviše dvije haiku pjesme, koje moraju biti neobjavljene.

Pjesme se u jednom dokumentu dostavljaju elektroničkim putem na adresu dhk@dhk.hr. Na početku dokumenta potrebno je navesti podatke o autoru/ici: ime i prezime, godina rođenja, broj telefona, e-mail i poštanska adresa.

Na natječaju će se dodijeliti tri nagrade: prva u iznosu od 3.000 kuna, druga 2.000 i treća 1.500 kuna. Nagrade su u bruto iznosu.

Natječaj je otvoren do 31. ožujka.

Dodjela nagrada bit će u lipnju u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, a izbor radova bit će objavljen u časopisima Republika i Olimp.

Članovi prosudbenog povjerenstva su: Drago Štambuk kao predsjednik te Nikola Đuretić i Yutaro Nishida.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini