NAJNOVIJEGRUPNA IZLOŽBA

Radovi fažanskih umjetnika na izložbi u Vodicama

| Autor: Mladen RADIĆ

U subotu će se u Vodicama održati grupna izložba na kojoj će se predstaviti fažanski akteri nezavisne scene: udruga Prostor urbane kulture, Skateboard klub August Šenoa, Umjetnička organizacija Fazan, Oleg Morović, Tibor Marko Jakulić i Nikola Racan te Zoe Miloš iz Rijeke i Udruga Mladih Bokon iz Vodica.

Dvije izložbe udruge Prostor urbane kulture, mnogima poznatije i pod imenom Kasarna Fažana, Print Zine i Mini Zini ovog se vikenda sele u Vodice. Izložbe su realizacija polaznika i voditelja istoimenih radionica izrade fanzina koje su se održavale u Fažani tijekom 2018. godine, a osim u Kasarni, izložene su i u riječkoj Galeriji SKC. U okviru grupne izložbe "Entartete" radovi će biti predstavljeni u Vodicama u prostoru bivše papirnice Miko. Izložba je realizirana suradnjom Udruge Mladih Bokon, udruge Prostor urbane kulture te Skateboard Kluba August Šenoa.

Riječki umjetnik Zoe Miloš predstavlja se izložbom "Jodie Foster", čiji su radovi nastali u Fažani za vrijeme boravka na umjetničkoj rezidenciji u organizaciji udruge Prostor urbane kulture.

Skateboard klub August Šenoa sudjeluje s fotografijama nekih od autora koji su gostovali na Vladimir skate film festivalu a to su Peter Fettich iz Slovenije, Olman Torres iz Kostarike, Joel Peck iz Velike Britanije te Will Jivcoff iz Kanade, a Umjetnička organizacija Fazan predstavlja se sa svojom izložbom i fanzinom Polet 45 koja je prethodno izložena u novigradskom muzeju Lapidarium.

Oleg Morović, fažanski umjetnik i dizajner, predstavit će se autorskim slikarskim radom pod nazivom "Crnac", a sudjeluju i Nikola Racan s ilustracijom "Siva utakmica" te Tibor Marko Jakulić autorskim radom "Fyrsta".

Domaćini i suorganizatori izložbe, Udruga Mladih Bokon iz Vodica izložit će fanzin Žila Glupača te radove i fanzine nastale na kreativnoj radionici pod nazivom Žile Glupače, a uz njih svoje će najnovije proizvode predstaviti lokalni skateboard brend Manual.

Za glazbenu pratnju ponude pobrinut će se DJ-evi Sunn Matt i Nino Barbin.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam