ZAGREB

Projekt "Sedmo nebo" Jasne Nanut na Connecting Cottbusu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekt debitantskog dugometražnog igranog filma "Sedmo nebo" redateljice Jasne Nanut predstavit će se u sekciji Work in Progress koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus, koji se održava na skorašnjem Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu.

Festival u Cottbusu, osnovan 1991., smatra se jednom od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Ove će se godine održati od 8. do 13. studenog. 

Film Jasne Nanut, koji nastaje u produkciji tvrtke Petnaesta umjetnost, komedija je s radnom smještenom u Zagrebu i Daruvaru, a bavi se smiješnom stranom 'krize srednjih godina'. U središtu priče je muškarac razapet između dvije žene, djece, kilaže, posla, psa i povišenog tlaka, koji se sve više zapliće u mrežu vlastitih previsokih očekivanja. 

Glavne uloge igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković i Iva Mihalić, a u ostalim ulogama su Nikša Butijer, Dejan Aćimović, Jerko Marčić i Petar Ćiritović.

Film je, između ostalog, sufinanciran sredstvima HAVC-a u svim fazama razvoja uključujući proizvodnju, HRT-a i Društva hrvatskih filmskih redatelja (razvoj scenarija). 

Za sekciju Work in Progress (cocoWIP) odabrano je samo šest projekata u fazi produkcije ili postprodukcije, a događaj je rezerviran za producente, prodajne agente, distributere i druge stručnjaka iz industrije. 

Na koprodukcijskom sajmu Connecting Cottbus, kroz pitching sekciju (cocoPitch) predstavit će se projekt "Požari" redatelja Nikole Ljuce koji nastaje u koprodukciji, između ostalog, i hrvatskog Terminala 3. 

Na cocoPitchu ove godine sudjeluje 13 projekata u fazi razvoja Projekti iz pitching sekcije koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju.

Connecting Cottbus, koji se ove godine odvija 24. put, filmski je sajam namijenjen predstavljanju projekata čiji su autori iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani za to područje.

Od 9. do 11. studenog, Connecting Cottbus će publici, potencijalnim partnerima i agentima prodaje predstaviti nove dugometražne filmske projekte u fazi razvoja i fazi proizvodnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom