RIJEKA

Program 'Zimska priča iz Benčića' u Rijeci od 13. do 19. prosinca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sedam dana, od 13. do 19. prosinca, u riječkom art-kvartu Benčić priredit će se program 'Zimska priča iz Benčića' s tridesetak programa za sve uzraste, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu. 

 Ova manifestacija se odvija u sklopu europskog projekta ForHeritage, a odvijat će se u Dječjoj kući, Palači šećerane, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te u dvorištu među njima.

 Svakog dana u tom razdoblju poslijepodne posjetiteljima će se nuditi napitci i prigodna hrana te glazbeni nastupi uživo. Tako će nastupati Pachamama Street Connection, KUD Zametski koren, Marinada, LP Rock, Grapevine Babies, Big Band Pula, a u nedjelju u jutarnjim satima riječki Komorni zbor Val i Dječji zbor Kap.

 Osim ovih zabavnih događanja u dvorištu Benčića, ujutro i popodne gradske kulturne ustanove i brojni vanjski partneri organiziraju programe u Muzeju grada (Palači Šećerane), Muzeju moderne i suvremene umjetnosti i u Dječjoj kući. 

 Tako će se prirediti 23 programa namijenjena djeci, među njima 13 različitih radionica, pet filmova, četiri predstave, odnosno plesna nastupa te nekoliko programa koji obuhvaćaju razne igre i filmski kviz.

  Za nešto starije i odrasle priredit će se pet programa radioničkog tipa, tri predavanja, razgled izložbi i stručna vodstva izložbama u MMSU-u i Palači šećera te dva sajma rukotvorina i umjetnina, ArtBazaar u Dječjoj kući i Riječka Moostra u MMSU-u.

 Ulaz će biti moguć uz predočenje COVID potvrda. Za događanja u dvorištu Benčića one su obavezne za starije od 12 godina, a za ulazak u Dječju kuću i ostale ustanove, obavezne su za sve starije od 16 godina, shodno epidemiološkim preporukama HZJZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater