NAJNOVIJEMUZIČKI BIENNALE ZAGREB: SUDJELOVALI PULSKI STUDENTI

Prezentiranje vlastitog stvaralaštva i pozitivnih praksi

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Muzičku akademiju u Puli predstavljali su studenti: Petar Hlašć, Ana Mikac, Ema Delač, Lana Bubaš, Stjepan Horvat, Ivor Javor-Korjenić, Julijan Škraban, Mario Đura, Silvio Grden, Ana Žalac i Andrea Rojnić

 

U sklopu Muzičkog Biennala Zagreb održan je program pod nazivom Knapanje: Zona za slobodnu kreaciju i izražavanje studenata. Program je osmišljen kako bi zainteresirani studenti Muzičkih akademija iz Zagreba i Pule te Umjetničkih akademija iz Splita i Osijeka u prostoru Centra kulture na Peščenici imali svoj prostor za druženje te prezentiranje vlastitog stvaralaštva i pozitivnih praksi specifičnih za svaku od akademija.

Muzičku akademiju u Puli predstavljali su studenti: Petar Hlašć, Ana Mikac, Ema Delač, Lana Bubaš, Stjepan Horvat, Ivor Javor-Korjenić, Julijan Škraban, Mario Đura, Silvio Grden, Ana Žalac i Andrea Rojnić. Na svečanom koncertu otvorenja, studenti Muzičke akademije u Puli izveli su djela Jouni Kaipainena, Ivora Prajdića i Laure Mjeda Čueprjani koja su pripremljena pod mentorstvom izv. prof. art. Franka Bošca, doc. dr. art. Charlene Farrugia i doc. mr. art. Sofije Cingula. Pored radionice improvizacije za instrumentaliste, masterclassa iz kompozicije skladatelja Ivana Fedelea, održan je i Speed dating s instrumentalistima i studentima kompozicije kao i s norveškim skladateljem Elvindom Bueneom koji je govorio o vlastitim iskustvima.

Završni projekt, studentska glazbena predstava "TENZIJE - ilitiga pomirba akademaca" uključila je studente glazbenih akademija iz Zagreba i Pule, Akademije dramskih i likovnih umjetnosti te Filozofskog i Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba.

- Specifičnost projekta je u tome što su se studenti umjetničkih akademija različitih profila, kroz dogovore, pripreme i probe te konačnu izvedbu glazbene predstave dodatno povezali u različitim umjetničkim izričajima te dobili priliku steći prva iskustva u glazbeno-scenskom eksperimentiranju, kazala je voditeljica projekta za pulske studente, koordinatorica iz Muzičke akademije u Puli izv. prof. art. Laura Čuperjani.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam