SPLIT

Predstavljena knjiga "Geek u raju" o prvom blaženiku "Y" generacije Carlu Acutisu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjiga "Geek u raju", u kojoj autor Will Conquer tematizira životopis Carla Acutisa, računalnog geeka koji je umro u 15. godini života i prvi je blaženik milenijalac "Y" generacije, predstavljena je u četvrtak u nakladnoj kući Verbumu u Splitu.

"Ova jedinstvena knjiga više je od obične biografije toga tinejdžera, koji je sa samo 15 godina umro od leukemije. Opisujući život koji se ne razlikuje puno od života bilo kojeg suvremenog tinejdžera koji koristi društvene mreže, uživa u filmovima i stripovima, ona je istovremeno istinski vodič koji može taknuti i poučiti", rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Carlo je imao Facebook profil, igrao PlayStation i bio ljubitelj Pokemona, podsjetio je i dodao da mladi u njemu mogu otkriti nekog tko im je blizak i tko im je istodobno herojski uzor koji je živio kao autentični i iskreni Kristov učenik.

Balta je rekao da knjiga iscrpno opisuje tinejdžera koji je predan radu na računalu živio kršćanstvo u svojoj mladenačkoj svakodnevici te kako se kršćanski suočavao s osjećajima tuge i usamljenosti, kako je živio prijateljstva i odnos s roditeljima.

Carlo  Acutis (1991. - 2006.) poznat je po dokumentiranju svjetskih euharistijskih čuda i njihovoj katalogizaciji na mrežnoj stranici koju je izradio nekoliko mjeseci prije smrti. U listopadu 2020. ukazom pape Franje proglašen je blaženikom.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom