ZAGREB

Poznati dobitnici fotografskog natječaja "Rovinj photodays 2021"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na fotografski natječaj "Rovinj photodays 2021" prijavljeno je 2900 fotografija autora iz 16 zemalja svijeta, a među finalistima je šest autora iz Hrvatske, pet iz Srbije, dva iz Slovenije te po jedan iz Iraka, Italije, Njemačke, Nizozemske i Slovačke, priopćio je u petak organizator.

U kategoriji Tijelo/akt nagrade su pripale Ani Miletić iz Hrvatske, Marku Stojanoviću iz Srbije i Younesu Mohammadu iz Iraka.

Nagradu za arhitekturu dobili su Marija Janković iz Srbije Davor Zupičić iz Hrvatske i Maruša Račič iz Slovenije.

Za dokumentarnu fotografiju nagrađeni su. Adrijana Urschall iz Srbije, Simon Chang iz Slovenije i Filippo Venturi iz Italije.

Najbolje fotografije u kategoriji mode napravili su Alma Štrkljević i Rebeka Legović iz Hrvatske te Svetlana Jovanović iz Nizozemske, a u kategoriji pejzaža Ivana Jagušić i Ana Vuko iz Hrvatske i Fadil Šarki i Srbije.

Za portrete su nagrađeni Zuzana Pustaiova iz Slovačke, Patrick Bienert iz Njemačke i Marko Risović iz Srbije, dok će dobitnik Grand Prixa bit proglašen 8. svibnja 2021. Dobitnik će uz nagradu dobiti i ček u iznosu od dvije tisuće eura.

U normalnim okolnostima pobjednik bi dobio samostalnu izložbu s katalogom u Rovinju za vrijeme trajanja Rovinj Photodays festivala u 2022. godini i vikend boravak u Rovinju u terminu po dogovoru, ističe se.

Izbor je obavio tročlani žiri istaknutih stručnjaka u svojim područjima djelovanja: upravitelj i direktor programa Centra za suvremenu fotografiju Photon Dejan Sluga iz Slovenije, kao predsjednik žirija, kustosica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci Sabina Salamon i fotograf iz New Yorka Hrvoje Slovenc.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini