RIJEKA

Potpisani ugovori o organizaciji dodjele Porina u Rijeci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ugovori o organizaciji dodjele glazbene nagrade Porin, koja će se održati 27. ožujka u Centru Zamet, između Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza, kao organizatora manifestacije i partnera iz Rijeke i Primorsko-goranke županije, potpisani su u srijedu u salonu Grada Rijeke. 

Ugovore s Unisonom su potpisali Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko-goranska županija i tvrtka Rijeka 2020.

Glavni tajnik Unisona Davor Drezga kazao je da gledatelje očekuje sigurno odličan program, zahvaljujući izvedbama najbolje hrvatske glazbe u protekloj godini. Produkcija je na razini prošlogodišnje dodjele, također u Rijeci, kad je sve odrađeno na najbolji način, rekao je.

Pristiglo 2.400 prijava za 37 kategorija

Pristiglo je ukupno 2.400 prijava za 37 kategorija nagrade Porin, među kojima 274 za pjesmu godine i 112 za album godine. Najviše nominacija imaju JR August, Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija te Opća opasnost, kazao je Drezga. najavio je da će prodaja ulaznica za dodjelu početi u četvrtak.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo da su domaćinstvom dodjele nagrade u godini uoči i tijekom godine Europske prijestolnice kulture u Rijeci željeli da ona postane sastavni dio velikog programa EPK. Kazao je da ga veseli da su među nominiranim brojni glazbenici iz Rijeke i šire okolice.

S obzirom na spriječenost dolaska, pročitana je poruka glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića u kojoj navodi da su za prijenos uživo manifestacije zaduženi najbolji HRT-ovi kadrovi, vrhunski profesionalci te najbolja radijska i televizijska tehnika.

Zadovoljstvo suradnjom u organizaciji dodjele Porin izrazili su i drugi potpisnici ugovora, direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater