KARLOVAC

Počelo deseto izdanje Riječnog kina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Deseto izdanje Riječnog kina uz Karlovačko otvoreno je u srijedu u Dugoj Resi filmom "Sinonimi", nagrađivanog izraelskog pisca i redatelja Nadava Lapida, te će se do 16. kolovoza predstaviti deset filmskih uspješnica na devet lokacija, priopćio je u četvrtak karlovački Kino klub.

Uoči sinoćnje projekcije prikazan je kratkometražni dokumentarni film "Urban" redateljice Nataše Vidakovid, u produkciji slovenske Luksuz Produkcije. Naime, Riječno kino ove godine ima potporu i Društva hrvatskih filmskih redatelja, te se prije svake projekcije cjelovečernjeg filma prikazuje i jedan kratkometražni film.

Večeras će to na slunjskom gradskom kupalištu na Korani biti animirani glazbeno-društvenom filmu "Iz dubine", koji je nastao u produkciji Umjetničke akademije u Splitu, u distribuciji Bonobostudia. Redateljica je Katrin Novakovid.

Uslijedit će projekcija američke komedije "Jexi", o umjetnoj inteligenciji i posljedicama po vlastiti život ako se predamo patološkoj ovisnosti o pametnom telefonu.

Od petka do nedjelje projekcije će se održavati na Foginovom kupalištu na Korani u Karlovcu. U petak će se prikazati drama nastala prema književnom klasiku Louise May Alcott "Male žene", a u subotu prvo dugometražni dokumentarac "Tusta" o legendarnom pjevaču i frontmenu KUD Idijoti, a projekciji će prisustvovati redatelj Andrej Korovljev, s kojim de biti održan i razgovor o filmu. U ponoć započinje krimi - horor "Zlatna rukavica",

U nedjelju će se prikazati film o nogometnoj legendi Diegu Maradoni, biografsko-sportski dokumentarac s mnoštvom neobjavljenih snimki iz privatnog života jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

U ponedjeljak će kino hit i novi nastavak već poznate avanturističko-akcijske komedije "Jumanji: Iduda razina" biti prikazan u Kamanju, a u utorak u ogulinskom Frankopanskom kaštelu humorna krimi drama s Danielom Craigom i Jamie Lee Curtis "Nož u leđa".

Riječno kino nastavit će se u srijedu 12. kolovoza na Petrovoj Gori, makedonskim kandidatom za Oscara, “Medena zemlja” i završiti u Josipdolu 16. kolovoza projekcijom filma “Yesterday”, glazbene komedije o Beatlesima, točnije, o njihovom plagijatoru.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater