ZAGREB

Pavić, Iličković i Roginek pobjednici natječaja Goethe-Instituta za kratku priču

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Siniša Pavić, Mladen Iličković i Karlo Roginek pobjednici su natječaja za kratku priču projekta "Žedni grad" Goethe-Instituta Kroatien, priopćio je u petak taj institut.   

Prvu nagradu na natječaju osvojila je priča "Čovjek od mota" Siniše Pavića, druga je pripala priči "Vura i pumpa" Mladena Iličkovića, a treću nagradu osvojila je priča "Tajna smrt ili Manduševac" Karla Rogineka.

Nagrade pobjednicima predane su u četvrtak navečer u knjižnici Goethe-Instituta Kroatien. 

Iz Goethe-Instituta Kroatien kažu da je na natječaj pristiglo zanimljivih 26 kratkih priča koje su na različite intimne, ali i angažirane načine adresirale temu vode kao zajedničkog dobra koje će, kako je rečeno u raspravi, uvijek biti predmetom spora, ali okupljanja građana. Priče su vrednovane anonimno, a odluku je donio žiri koji čine urednica i prevoditeljica Nataša Medved, te književnici i urednici Ivica Prtenjača i Andrija Škare. 

Dio nagrada je i objava priča na internetskoj stranici Goethe-Instituta Kroatien na njemačkom i hrvatskom jeziku. Priče će biti objavljene tijekom prosinca. 

Književna večer ujedno je zadnje ovogodišnje događanje projekta "Žedni grad", koji će novim angažiranim temama i u 2021. godini istraživati i osnaživati zajednička dobra pitajući se čega je sve grad žedan, istaknuo je, uz ostalo, u priopćenju Goethe-Institut Kroatien.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum