ZAGREB

Objavljen poziv na natječaj za nagradu "Grigor Vitez" 2019.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Savez društava "Naša djeca" Hrvatske objavio je poziv na natječaj za nagradu "Grigor Vitez" za 2019. godinu, a natječaj je otvoren do 3. siječnja iduće godine, objavio je Savez u četvrtak na svojim mrežnim stranicama.

 Nagrada "Grigor Vitez" dodjeljuje se najboljim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu: književnicima za najbolje književno djelo za djecu, književnicima za najbolje književno djelo za mlade, ilustratorima za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi i ilustratorima za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi.

 Prijedlog za nagradu mogu dati: nakladničke kuće, udruge, društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije te organizacije, Društva "Naša djeca", ogranci Matice hrvatske te sami autori.

 U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora koji žive i stvaraju u Hrvatskoj, pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj te objavljena u kalendarskoj 2019. godini.

 Uz popunjeni obrazac potrebno je dostaviti i po sedam primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju se želi kandidirati za nagradu, a po izboru može se dostaviti i kraći pismeni prijedlog (obrazloženje) naslova i autora.

 Knjige se mogu predložiti u jednoj od navedenih kategorija u obrascu: jedan književni tekst i dvije ilustracija, te književni tekst i ilustracija.

 Pismeni prijedlog (ispunjen obrazac) s primjercima knjiga šalju se ili dostavljaju na adresu: Savez društava "Naša djeca" Hrvatske, Amruševa 10/IV kat, 10000 Zagreb s naznakom za Nagradu "Grigor Vitez" 2019.

 Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka 3. siječnja 2020. godine, svakim radnim danom od 8,30 do 16,30 sati.

 Svečanost dodjele nagrade za 2019. godinu bit će u travnju 2020. godine.

 Poziv je objavljen na mrežnoj i Facebook stranici Saveza DND Hrvatske: www.savez-dnd.hr (pod naslovom: Natječaj za Nagradu "Grigor Vitez" 2019.). Detaljnije informacije o načinima prijave i nagradi, mogu se dobiti u Savezu DND Hrvatske: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of