JAVNI POZIV

Otvorene prijave za potpore za kulturu iz županijskog proračuna za 2020. godinu

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Pravo prijave projekata i programa na županijski javni poziv imaju samostalni umjetnici i ostale fizičke osobe, ustanove u kulturi, trgovačka društva… (Arhiva)

Pravo prijave projekata i programa na županijski javni poziv imaju samostalni umjetnici i ostale fizičke osobe, ustanove u kulturi, trgovačka društva… (Arhiva)


Rok za podnošenje prijava je 2. kolovoza 2019., a Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu donosi se zajedno sa proračunom Istarske županije

Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2020. godinu objavio je Upravni odjel za kulturu Istarske županije godine, a rok za podnošenje prijava je 2. kolovoza 2019.

Prema natječaju, koji je objavljen i na stranicama Istarske županije, a ne donosi novosti u odnosu na prošlogodišnji, istaknuto je da će se u županijski Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu, sukladno zakonu te prema kriterijima i ocjenama izvršenja programa u 2019. godini, uvrstiti programi ustanova kojima je osnivač Istarska županija, kao i programi ustanova i udruga koji su od interesa za županiju.

Svoje će mjesto u ovom popularno nazvanom proračunu za kulturu naći i programi ustanova i udruga koji se provode u kontinuitetu te programi zaštite i očuvanja materijalne kulturne baštine i muzeologije, nematerijalne kulturne baštine, književnosti i izdavaštva. Na listi su i književno nakladničke manifestacije, programi iz područja vizualnih umjetnosti, glazbenih, glazbeno-scenskih i filmskih djelatnosti, te iz područja novih medijskih kultura, međunarodne kulturne suradnje, institucionalne potpore strukovnim udrugama u kulturi.

Duga lista potencijalnih korisnika

U Proračunu Istarske županije, ističe se u natječaju, osigurat će se prije svega sredstva za nastavak financiranja projekata i programa koji se provode u kontinuitetu, projekte i programe koji su podržani i financijskim sredstvima iz drugih izvora (iz državnih, gradskih, općinskih i ostalih izvora), projekti i programi međunarodne kulturne suradnje, kao i zajednički projekti i programi više subjekata iz područja kulture (ustanova, udruga, tvrtki, autora). Svoje će mjesto tu naći i projekti i programi manjih i financijski slabijih jedinica lokalne samouprave na području Istarske županije, kao i oni koji su kandidirani ili prihvaćeni u programima EU ili drugih međunarodnih organizacija. Šansu za ulazak u županijski proračun u kulturi imaju i projekti i programi koji su od posebnog interesa i značaja za razvitak i jačanje identiteta i posebnosti Istarske županije, kao i oni koji su kulturološki, umjetnički i strukovno vrijedni. Naravno, izdvojeni su i originalni projekti i programi koji potiču razvitak ekološke i duhovne svijesti, kao i oni koji promiču stvaralaštvo u Istri (istarske autore i suradnike i njihove autorske projekte u kojima pretežito i kontinuirano sudjeluju izvođači iz Istre). Na popisu poželjnih su i edukacijski projekti i programi koji se odnose na izobrazbu i usavršavanje, kao i oni koji podržavaju stvaralaštvo i afirmaciju mladih autora.

Prijave preko Interneta

Pravo prijave projekata i programa na ovaj županijski javni poziv imaju samostalni umjetnici i ostale fizičke osobe, ustanove u kulturi (osim privatnih ustanova), trgovačka društva i druge pravne osobe (osim udruga i drugih neprofitnih organizacija) koje obavljaju djelatnost u kulturi te jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije.

Prijave se podnose putem Interneta popunjavajući odgovarajuću prijavnicu - i to za svaki program posebnu prijavnicu - a koje su dostupne na adresi: http://javne-potrebe.istra-istria.hr.   Prijavnicu popunjenu putem Interneta obvezno je ispisati, ovjeriti potpisom i pečatom i sa svim obveznim prilozima dostaviti poštom, putem dostavljača ili osobno na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za kulturu, Mlinska ulica 4b, 52466 Novigrad.

Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu donosi se zajedno s proračunom Istarske županije te se objavljuje na županijskim mrežnim stranicama Istarske županije(www.istra-istria.hr).

U natječaju se ističe da je kao posebni natječaji u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2020. raspisan i natječaj za otkup vrijednih knjiga, zbornika i časopisa i financijsku potporu književnom stvaralaštvu i nakladništvu, a najkasnije do 31. siječnja bit će raspisan Javni natječaj za financiranje projekata i programa od interesa za opće dobro koje u području kulture provode udruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini