RIJEKA

Otvorena zajednička manifestacija European Jazz Daysa i festivala jazz Time Rijeka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Dva festivalska projekta, Jazz Time Rijeka i European Jazz Days, koji se ove godine prvi put u Rijeci održavaju kao jedinstvena manifestacija, počela su u srijedu u prostoru Exporta nastupom Spart Jazz Quinteta.

Ovaj sastav vodi riječki gitarist Spartaco Črnjarić, a s njim su nastupili Majda Marenčić, Franjo Črnjarić, Damjan Grbac i Tonči Grabušić.

Prve večeri programa European Jazz Daysa sviraju još i Jed Becker's Group s Elvisom Stanićem i duo Alba&Leo. Taj novi festivalski program zamišljen je kao višednevna prezentacija europske i lokalne jazz scene. Ove godine će, zbog okolnosti pandemije, nastupati lokalni jazz glazbenici s autorskim projektima.

Drugoga dana nastupaju projekt Damjana Grpca GIIPUJA, Zvonimir Radišić Trio i Love Runners Band. 

Na dvodnevni program European Jazz Daysa nadovezuje se 4. rujna festival Jazz Time Rijeka, koji se održava 29. godinu za redom. Redovito se priređuje u studenom, ali je ovog puta u sklopu programa Europske prijestolnice kulture u novom terminu.

U programu  4. i 5. rujna sudjeluju Marko Ramljak Band, Joe Kaplowitz "Organic Intelligence" trio, B's FUNstallation, Robert Mikuljan Quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio te Sterptet. 

Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i ograničen broj slušatelja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini