ZAGREB

Otvorena galerija MSU predstavlja nagrađene radove DA! Festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Otvorena galerija Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) ugostit će od 25. veljače do 12. ožujka izložbu nagrađenih radova DA! Festivala - studentskog festivala dizajna, arhitekture i umjetnosti.

Prvo izdanje tog festivala održalo se u siječnju 2021. godine, trajao je deset dana, a uz brojna predavanja širokog tematskog spektra i nekoliko radionica priredio i online izložbu studentskih radova.

Kako podsjećaju iz MSU-a, izložba je prikazivala radove iz više različitih kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, likovna umjetnost, ilustracija, dramska umjetnost (film i fotografija) te tekstilni dizajn.

Za nagrade je konkuriralo skoro dvije stotine radova, a u svakoj kategoriji odabrani su najbolji koji će se sada predstaviti u Otvorenoj galeriji MSU!

U žiriju su bili Tonči Čerina (arhitektura), Luka Krstulović (urbanizam i krajobrazna arhitektura), Mare Milin (dramska umjetnost – film i fotografija), Lana Cavar (dizajn vizualnih komunikacija), Dorja Benussi (industrijski dizajn), Ana Škegro (likovna umjetnost), Klasja i Zita (ilustracija) te Loreta Gudelj (tekstilni dizajn).

Cilj DA! Festivala je afirmirati mlade talente i pokazati njihove sposobnosti, uz razvijanje interdisciplinarnosti i upoznavanje struka, ali i podizanje svijesti javnosti o stvaralaštvu studenata pripadajućih studija..

MSU je izvijestio i da je izložba "NASTAVIT ĆE SE... Strip i vizualna kultura u hrvatskoj", koja sagledava strip stvaralaštvo u europskom i međunarodnom kontekstu kao devetu  umjetnost s njezinom poviješću, razvojem i antologijskim autorima, produžena je do 14.  ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom