ZAGREB

Otvoren natječaj za izlagačke programe u Uraniji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Udruga Urania poziva autore i autorske timove, umjetnike, dizajnere i profesionalce bliskih disciplina, kritičare i kustose, da do 29. ožujka predlože izložbe i projekte za program Izložbe u Uraniji koji će se održavati tijekom ove godine.

Pri odabiru radova razmatrat će se site-specific projekti koji stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu umjetničku i dizajnersku praksu visoke razine.

"Namjera projekta Izložbe u Uraniji jest ispitati na koje načine domaći i strani umjetnici, dizajneri i srodni profesionalci promišljaju javno galerijsko predstavljanje vlastitog rada sa svim specifičnostima koje donosi područje u kojem djeluju, no i njihovi svjetonazori te viđenja umjetnosti i dizajna te njegove uloge u društvu i kulturi", ističe se u pozivu.

Autori se mogu predstaviti putem konceptualnog pristupa i instalacija u prostoru, ali i kroz pojedinačne opuse ili serije radova određenih autora i/ili autorskih kolektiva.

Urania - prostor kreacije, smješten na mjestu nekadašnjeg kina, novo je zagrebačko mjesto za kulturna događanja, okupljanje umjetnika i kreativaca svih područja.

Kino je za svoje poslovne potrebe preuredio arhitektonski studio 3LHD, no dio je namijenio za održavanje filmskih projekcija, izložbi, promocija knjiga, predavanja.

Ideja je bila napraviti mjesto na kojemu će se promicati i građanima približiti odabrani umjetnički sadržaji, demistificirati umjetnost i kultura te granice između stručnjaka i publike.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom