ZAGREB

"Osjećajte se k'o doma" premijerno u srijedu u Teatru Exit

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Teatra Puna kuća kao svoju novu premijeru najavljuje, u srijedu 28. listopada u Teatru Exit, monokomediju "Osjećajte se k'o doma" prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića, koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj i mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje.

Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno – neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Svoja iskustva priča strankinja koja u Hrvatsku dolazi kao turistkinja, a onda odlučuje ovdje i ostati živjeti. Prenosi svoja iskustva od prvog dolaska do trenutka kada je odlučila odabrati Hrvatsku kao svoj dom, ispreplićući frustrirajuće i apsurdne situacije s lijepim momentima koje ovdje doživljava. Igra ju Svetlana Patafta.

Osim na hrvatskom, predstava će biti izvođena i na engleskom jeziku, te u skladu s epidemiološkim mjerama koje su u određenom trenutku na snazi.

Nastala je u organizaciji i produkciji Teatra Puna kuća, a premijera će biti u Teatru Exit.

Vanja Jovanović je diplomirani glumac-lutkar i nekadašnji član glumačkog ansambla GKL Rijeka. Iza sebe ima već nekoliko samostalnih režija, a na početku ove kazališne sezone bio je asistent režije predstave "Višnjik" u koprodukciji zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle i Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka. Upravo završava MA studij režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je nedavno izvedena njegova diplomska predstava iz režije, "Proba Pirandella".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater