ZAGREB

Opera-bajka "Ivica i Marica" u petak u Bijelom ciklusu Zagrebačke filharmonije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu Bijelog ciklusa Zagrebačke filharmonije u petak, 10. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog bit će izvedena opera-bajka "Ivica i Marica" Engelberta Humperdincka u režiji Petre Radin i pod ravnanjem maestra Dawida Runtza.

U najavi stoji kako je riječ o originalnoj glazbeno-scenskoj produkciji koja poznatu priču braće Grimm u verziji njemačkoga opernog majstora Engebelta Humperdincka priča na nov i aktualan način. "U ovoj 'Ivici i Marici' vještica ne krade dušu, nego umjetnost - otima glazbu i glasove", ističe redateljica Petra Radin.

Posebna zanimljivost produkcije njena je "reciklirana" scenografija, kombinacija mini-scene od kartona i projekcija snimki i svjetlosti u stvarnim veličinama koja će "zamijeniti" tradicionalniju, nerijetko raskošnu opernu scenu.

Reciklirani su čak i kostimi iz onih starih koje su za ovu produkciju ustupila kazališta Kerempuh, Trešnja, HNK, Moruzgva i Tvornica lutaka.

Vještica je Martina Tomčić, Josipa Bilić nastupa u ulozi Marice, Josipa Gvozdanić u ulozi Ivice, Majka i Otac su Adela Golac Rilović i Ozren Bilušić, a Zbor Zvjezdice utjelovljuje Kolačevu djecu.

Orkestrom će dirigirati maestro Dawid Runtz, a autorski tim čine koreograf Igor Barberić, kostimografkinja Dženisa Pecotić, scenograf Branko Lepen i drugi. Prepjev libreta na hrvatski jezik načinio je Hrvoje Banaj.

"Kad instrumenti utihnu, a djeca postaju nijemi zarobljenici čelične krinoline i bivaju pretvoreni u šarene kolačiće, vještičji smijeh zaori se cijelom dvoranom i zavije u veo orkestralnu šumu. No, ljudski duh i nepresušna umjetnost nikada ne mogu utihnuti, a snaga se nalazi upravo u onima koji nastavljaju voditi ovaj svijet - djeci, Ivici i Marici", poručuje redateljica.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne covid potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kuna moguće je obaviti na dan koncerta od 17,30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater