MEĐUNARODNI USPJESI

Olja Grubić predstavlja se na otocima koji nestaju

| Autor: V. BEGIĆ
Olja Grubić (Danilo MEMEDOVIĆ)

Ova izložba, na kojoj izlaže 11 umjetnika iz cijelog svijeta, u istom će se umjetničkom sastavu ponoviti za 30 godina. S obzirom da će tada Kiribati vjerojatno biti pod vodom - stanje je, naime, takvo da otočje dosta brzo nestaje, budući da se razina oceana diže - najvjerojatnije će je postavljati ronioci

 

Mlada pulska umjetnica Olja Grubić izlagat će na Kiribatima, otočnoj državi u središnjem dijelu Tihog oceana. Riječ je o međunarodnoj izložbi, koja se održava u Nacionalnom muzeju i kulturnom centru Tarawa (National Museum and Cultural Centre - Tarawa), a tema izložbe je priroda, voda, oceani, klimatske promijene, čovjek...

Međunarodni sastav

Ova izložba će se u istom umjetničkom sastavu ponoviti za 30 godina, i s obzirom da će tada Kiribati vjerojatno biti pod vodom (stanje je takvo da otočje dosta brzo nestaje, voda se diže) - najvjerojatnije će je postavljati ronioci.

Svoje će različite radove predstaviti umjetnici iz 11 zemalja svijeta: Austrije, Hrvatske, Ekvadora, Italije, Srbije, Slovenije, Švedske, Rusije, Ukrajine i SAD-a, dakako uz domaćine. Uz Olju Grubić, to su i Kaeka Michael Betero, Natalia Berezina, Irawi Buli, Dragica Bjelica, Vanja Erjavec, ErosAntEros (Davide Sacco and Agata Tomsic), Evelina Hägglund, Andrea Knezović, Kairaken Betio Group, Marcelo Martinez Vega, Ngaon Nareau Group, Lara Papov, Oliver Pilić, Olena Potočnik, Arnulf Rainer, Gregor Rozman, Luka Savić, Kiki Smith, Dominik Štibernik, Teweiariki Teaero, Daniela Danica Tepes, Kirana Urio, Sanja Vatić i Nana Wolke.

Pomicanje granica

Olja Grubić rođena je 1990. godine u Puli, gdje je završila Gimnaziju. Godine 2013. diplomirala je na Akademiji za vizualne umjetnosti u Ljubljani, smjer Konceptualizacija prostora. Njen primarni medij je crtež, iako učestalo pomiče granice crteža te kombinira medije poput instalacije, videa, fotografije, performansa te cabareta. Njezine teme su suvremene i angažirane, a djela reflektiraju spektar osjećaja i socijalnih stanja današnjeg suvremenog društva. Sudjelovala je na brojnim radionicama u Hrvatskoj i Sloveniji te je dobitnica više nagrada. Samostalno je izlagala u Savičenti, Ljubljani, Mariboru i Puli, a autorica je desetak predstava i performansa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater