ZAGREB

Odabrani filmovi za filmski festival FUSE

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Konkurencija ovogodišnjeg filmskog festivala FUSE, koji je sa svibnja odgođen za listopad, donosi 19 filmova iz cijelog svijeta.

Za treće izdanje Festivala, koji će se održati od 2. do 4. listopada u Karlovcu, prijave su stizale iz niza zemalja, od Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Meksika do  Francuske, Brazila, Turske, Ruske Federacije, Irana, Bangladeša, Indonezije, Južne Koreje.

Za uži izbor u godini rekordnog broja prijava selektirana su 273 filma, a konkurenciju su odabrali knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak, student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti, karlovački filmaš Pavle Kocanjer te montažerka Iva Gavrilović.

Treće izdanje Festivala se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Zajednice tehničke kulture Karlovac.

Organizator, Kinoklub Karlovac, najavljuje da će se uoči i tijekom same manifestacije prirediti bogat edukativni, izložbeni i zabavni program.

Među ostalim, održat će se izložba QR kodova „GIF for FUSE“, 20. lipnja na Maloj Sceni HD, koju organizira Platforma F12 te se izvodi u formatu samostalnog događanja u koprodukciji sa Udrugom za društveni razvoj KA-MATRIX.  

FUSE (Film Under Severe Experiment) međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film.

Natjecatelji mogu osvojiti nagrade u pet kategorija; za najbolju režiju, montažu, snimanje, nagradu publike te Grand Prix.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini