ZAGREB

Objavljeni rezultati za kinodistribuciju i programe međunarodne suradnje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko audiovizualno vijeće odlučilo je na online sjednici održanoj u četvrtak o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje kinodistribucije filmova te o listi prioriteta i raspodjeli sredstava za programe međunarodne suradnje.

Na Javni poziv za poticanje kinodistribucije filmova, rok 15. prosinca prošle godine, sredstva su odobrena za dva dugometražna dokumentarna filma u ukupnom iznosu od 67 tisuća kuna - "Ljubav oko svijeta" Davora Rostuhara i "Starac i roda: Priča o Malenoj i Klepetanu" Tomislava Jelinčića.

Također dva dugometražna dokumentarca sufinancirat će se i prema rezultatima javnog poziva s rokom od 1. veljače ove godine, s 50 tisuća kuna.  To su  "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić i  "Od toga dana (Uh!)"Slavice Šnur, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Na prvom roku Javnog poziva za komplementarne djelatnosti - programi međunarodne suradnje (rok 12. siječnja 2021.) sredstva su odobrena za sedam programa u iznosu od 118.063,34 kuna, od predstavljanja filmova na festivalima do sudjelovanja u stručnim usavršavanjima i na radionicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini