ZAGREB

Objavljen roman Zdenke Čorkalo "Betty iz Rijeke"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Roman hrvatske književnice Zdenke Čorkalo "Betty iz Rijeke", u kojem je glavni lik ljudska dobrota, objavio je Ogranak Matice hrvatske u Imotskom.

Roman "Betty iz Rijeke" autobiografskoga je karaktera, a ispleten od niza gotovo samostalnih priča motiviran je dobrotom jedne starice, stanodavke, u čijem stanu u potkrovlju jedne riječke zgrade živi u vrijeme burnih događaja tijekom Hrvatskoga proljeća studentica Medicinskoga fakulteta.

Studentski život okvir je u kojem se, bez obzira na zbilju, nižu događaji prožeti dobrotom, a Betty je sudionik, svjedok ili pripovjedač  nizanja te dobrote.

Paralelno s događajima iz studentskoga života autorica u epistolarnoj formi gradi drugu radnju iz aktualne sadašnjosti, motivirane od događaja i posljedica Domovinskoga rata pa sve do pandemije koronavirusa.

Književnica i liječnica Zdenka Čorkalo rođena je 1951. u Zagrebu, a od najranijeg djetinjstva živi u Splitu. Kao specijalistica anesteziologije u KBC Firule u Splitu ratnih pet godina je bila anesteziolog, dragovoljac i hrvatska braniteljica u osam ratnih bolnica. Iz tih događaja i doživljaja nastajale su njene knjige. Autorica je više proznih knjiga, među kojima i romana Šimun.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater