ZAGREB

Objavljen roman Ivane Ćurić "Sedmero znatiželjnih"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novi roman za djecu i mladež hrvatske književnice Ivane Ćurić "Sedmero znatiželjnih", u kojemu se mali i veliki junaci suočavaju s epidemijom koronavirusa, objavio je Đakovački kulturni krug iz Đakova.

Može se pretpostaviti da će koronavirus biti važna umjetnička tema narednih godina i da nas čeka niz književnih djela na ovu temu, ali je Ivana Ćurić jedna od autorica koja se u romanu "Sedmero znatiželjnih" prva pozabavila utjecajem koronavirusa na dječje živote.

Novi je roman, dodaje nakladnik, nastavak njezina uspješnog romana za djecu i mladež "Folirant u razredu", a autoričini mali i veliki junaci sada se suočavaju s nepoznatom i strašnom bolesti, koja je iz temelja promijenila njihove živote,

Radnja romana, naglašava, počinje u veljači 2020., u vrijeme kada se u vijestima govori o bolesti koja se pojavila u dalekoj Kini, a sedmero malih junaka i junakinja, predvođenih Stjepanom upada u nove pustolovne, koje sada nisu samo lokalna priča, već univerzalna - na njihove živote odrazili su se događaji udaljeni tisućama kilometara.

Možda Stjepan i njegova družina nisu "maleni kao lakat", ali su "veseli kao ptice, mudri kao knjige i dobri kao sunce", piše nakladnik i dodaje kako su se njihove pustolovine i ovoga puta sretno završile. 

Ocjenjuje kako su samo shvatili da ono što se u životu planira i želi, lako ometu neke sile koje ne možemo sami kontrolirati niti obuzdati. 

Ćurić crpi teme iz vlastitoga iskustva spisateljice, učiteljice i majke pa njezina književna reakcija u romanu "Sedmero znatiželjnih" pokazuje autorski senzibilitet, koji odlikuje, među ostalim pisanje "iz života".

Autorica, ističe nakladnik, dobro oblikuje likove, vodi prirodne dijaloge s posebnim humorom, bliskim malim i velikim čitateljima. Dodatnu vrijednost knjizi daju ilustracije Jakova Bagrarića i stripovsko, likovno oblikovanje Marija Mrnjeca, dodaje nakladnik.

Naglašava kako ono što nam je jedino jasno kada pročitamo ovaj punokrvni, dobro napisan roman za djecu i mladež, da to neće biti zadnje druženje s književnicom Ćurić, sa Stjepanom i ostalim junacima romana "Sedmero znatiželjnih".

Ivana Ćurić rođena je 1982. u Tomislavgradu. Objavila je više knjiga za odrasle i dvije knjige za djecu i mladež.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater