ZAGREB

Novi projekt Stanislava Habjana u zagrebačkoj Laubi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Lauba - Kuća za ljude i umjetnost ugostit će od petka, na sedam dana, umjetnika Stanislava Habjana koji će nizom događanja predstaviti svoj projekt "Car je gol", što spaja njegove najnovije ostvarene radove, kao i one koje još radi ili su tek započeti.  

Taj svojevrsni 'autorski tu i sada' projekt započinje otvorenjem izložbe "Košulja na cvjetove i pjesme na struju" i promocijom "Tekstova za pjevanje".

Habjan će u Laubi boraviti do 22. listopada, od 19 do 22 sata, a kako njegov rad obuhvaća književnost, likovnost, dizajn, performans i glazbu, izložba će biti i scenografija za promociju knjige, izvedbe novih pjesama grupe Car je gol, dizajnerski izlog novih proizvoda, tribinu i performans vezan uz otočki projekt Skale do Sunca te snimanje dokumentarca o samom projektu u Laubi.

Sam autor kaže da svoj nastup vidi kao jednu radionicu "u savršenom prostoru, dovoljno prostranom i opuštenom da se svatko može slobodno kretati i izabrati svoje mjesto za čitanje, slušanje ili sudjelovanje na bilo koji način."

"Lauba mi je poznata i bliska, to je mjesto mojeg prvog Dućana metafora i uopće ne sumnjam da će se dogoditi puno toga lijepog", izjavio je u povodu izložbe.

Uz izložbu u Laubi će se narednih dana predstaviti knjiga "Luđak ili Harlekin", nikad izvedenog dramskog rukopisa Vlade Kristla, a grupa Car je gol izvest će pjesme iz svoje predstave "Jože Veli je liber bil", izvedene ljetos na festivalu Arterija u Novigradu.

Bit će tu i "Radio Wigwam", pilot izvedba buduće radio emisije s Glazbom i pričama za floru i faunu, te prikaz projekta "Skale do Sunca" o iskustvima suradnje umjetnika i ljudi iz malog mjesta, a uz istoimeni dokumentarac HTV –a, Orkestar Skala do Sunca (Car je gol u ljetnom periodu) izvodi Koncert za Staru Novalju.

Autor će biti na raspolaganju publici 21. listopada, kada potpisuje nova izdanja i proizvode, radi male grafite, numerira ih i pakira, brine o glazbi, vinu.

Dan kasnije održat će se promocija njegove knjige proznih zapisa "PostApoc dijalozi", u izdanju Laube, objavljenih na mrežnim stranicama Laube tijekom lockdowna u travnju i svibnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater