MUZEJ GRADA ROVINJA

Nema tradicionalne izložbe: ROVINJSKA GRISIA SAMO SIMBOLIČNO

| Autor: B. Ć. J.
S prošlogodišnje Grisije (Muzej Grada Rovinja)

Ovogodišnja rovinjska Grisia, jednodnevna izložba pod vedrim nebom, neće se održati prema dosadašnjem konceptu za koji je bila rezervirana druga nedjelja u kolovozu. Prema najavi pristigloj iz Muzeja Grada Rovinja, Grisia će ove nedjelje biti simboličnog karaktera i organiziranja za manji broj uzvanika.

- Poznato je kako je druga nedjelja u kolovozu već godinama bila rezervirana za Grisiju, jednodnevnu izložbu koja bi istoimenu ulicu zašarenila svakojakim umjetničkim djelima brojnih kreativaca. Grisia je, tijekom svoje duge povijesti, prošla kroz uspone i padove, a ove se godine, zbog pandemije koronavirusa, ona neće održati. Umjesto toga, odlučili smo je simbolično obilježiti.

Prošle je godine ova izložba bila posvećena velikom slikaru, dobrom duhu Grisije - Brunu Mascarelliju, a ove će nedjelje, u manjem krugu uzvanika, te uz poštivanje epidemioloških mjera, ista biti obilježena upravo u njegovu dvorištu. Bit će izložena djela njezinih osnivača: Bruna Mascarellija, Zore Matić, Marčela Brajnovića i Slobodana Vuličevića, ističu iz Muzeja Grada Rovinja te dodaju da je to "svojevrsna najava i prvi korak ka ponovnom vraćanju sjaja i važnosti Grisije u budućnosti."


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater