RIJEKA

Nastupi riječkih bendova i predstavljanje EPK programa na koncertu "Rijeka, moj grad"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na koncertu "Rijeka, moj grad" 16. prosinca nastupit će riječki bendovi Let3, Turisti, Nord i Gerila te superbend Ri-Val te će se predstaviti kulturno-umjetnički program u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, najavio je organizator u srijedu.

Superbend Ri-Val okupio se ponovno nakon 22 godine kako bi novom pjesmom "Moj grad" dao doprinos EPK. Glazbu i stihove potpisuje Vlado Simčić Vava, a autor aranžmana je Darko Terlević, rečeno je na konferenciji za novinare.

U instrumentalnom dijelu pjesmu izvode Vava, Damir Martinović Mrle, Bobo Grujičić, Darko Terlević, Vladimir Tomić Mosk, a pjeva 20 pjevačica i pjevača više generacije riječkih rockera,

Također će se premijerno prikazati video spot za tu pjesmu redatelja Radislava Jovanova Gonza.

Vlado Simčić Vava ustvrdio je da je Ri-Val kompilacija velikog broja generacija izvođača. Okupljamo se kad imamo dobar povod, a titula EPK to svakako jest, rekao je.  

Program EPK će se predstaviti putem video animacije. Direktorica Rijeka 2020 Emina Višnić navela je da pjesma "Moj grad" govori o gradu s dušom i srcem, načinu na koji se živi u Rijeci. Poruka koju nosi je da su svi koji dolaze u ovaj grad dobrodošli, a to je i ključna poruka EPK svima koje očekujemo te godine, kazala je.

Koncert na riječkom Korzu se organizira kao glazbeno događanje za sve građane u najavi projekta Europske prijestolnice kulture, te 120. godišnjice Novog lista, koja se slavi također 2020.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini