ZAGREB

Na platformi Digitalne filmske nastave uskoro 40 novih filmova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od 40 novih filmova uskoro će biti dostupno potpuno besplatno učenicima i nastavnicima kroz platformu Digitalna filmska naSTAVa, izvijestio je u utorak Hrvatskih filmski savez.  

Digitalna filmska naSTAVa interaktivni je program namijenjen osnovnoškolskim i srednjoškolskim učenicima diljem Hrvatske i šire, koji se može koristiti u školskoj učionici i online nastavi.

Zbog velikog interesa preveden je na engleski i dostupan za korištenje učenicima i nastavnicima izvan hrvatskog govornog područja.

Iz HFS-a kažu kako je dosad platforma imala više od 20 tisuća posjeta i više od 4.8 tisuća korisnika u svim županijama.

Više od 800 učenika sa svojim je nastavnicima imalo priliku u deset termina, u trajanju od jednog školskog sata, pogledati niz kratkometražnih filmova te ih analizirati i interpretirati zahvaljujući unaprijed pripremljenim metodičkim materijalima, kvizovima i uvodnim videoobraćanjima voditelja Digitalne filmske naSTAVe.

Digitalna filmska naSTAVa funkcionira i kao oblik dodatnoga stručnog usavršavanja učitelja, nastavnika i profesora koji upoznaju osnove metodike nastave filma, dobivaju uvid u iskušanu praksu filmske edukacije učenika, kao i uvid u recentno filmsko stvaralaštvo djece i mladih.

"Nastavnici stručnim usavršavanjima iz područja audiovizualne edukacije postaju konkurentniji na tržištu rada te im se otvaraju nove mogućnosti za rad s djecom i mladima", dodaje se.

Kako je najavljeno, u novom naSTAVnom ciklusu platforma donosi pregršt novih filmova nagrađivanih na prošlogodišnjim revijskim programima Hrvatskog filmskog saveza: 58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 25. Filmska revija mladeži i 13. Four River Film Festival.

"Trend povećanja broja filmskih djela kod djece i mladih te sve veći broj filmskih i video družina u školama pokazatelj je, ali i rezultat konstante edukacije mladih ljudi i njihovih profesora u području filmske i medijske pismenosti", ističe se, dodajući da očekuju i dalje očekuju sve veći broj korisnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini