ZAGREB

MM Centar pripremio program koji se referira na post-pandemijsku atmosferu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

MM Centar Studentskog centra priredio je za lipanj i srpanj program "Nova (ne)formalnost - programski virus MM - Ko vidi 20", koji se referira na  post-pandemijsku atmosferu i stanje pojedinca u kontekstu grada izloženog elementarnoj nepodgodi.

U okviru tog programa 4. lipnja održat će se večer "Psihoza - Poveznica sjevera i juga Europe" o tome kako različiti povijesni, geografski, socijalno-psihološki i politički kontekst te spolno određenje, rezultira istim problemom, sukobom pojedinaca sa samima sobom i kolektivitetom društva.

Uz temu je predviđena projekcija filma "Poslije podne (Puška)" Lordana Zafranovića iz 1967. godine, koja se ostvaruje u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Za 8. lipnja najavljena je tema "Arhitektura Nova / Objekti u demontaži", uz projekciju i razgovor s autorom Željkom Kipkeom, a za 24. lipnja In memoriam program posvećen Tomislavu Gotovcu, uz podsjećanje na njegove performanse izvedene u Zagrebu.

"Gotovčev film problematizira ulogu pojedinca u totalitarnim sustavima, a njegovi performansi ukazaju na artističko i individualno reagiranje u odnosu na prostor grada, referirajući se pri tome i na druge umjetničke discipline", napominje se u najavi.

Ivan Posavec, filmski snimatelj i fotograf aktivan gotovo pedeset godina, pružit će 2. srpnja uvid u svoj retrospektivni rad s naglaskom na eksperiment i urbanu fotografiju.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater