SPLIT

Mladi glazbenici iz Sinja održali koncert u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Učenici Osnovne glazbene škole "Jakov Gotovac" iz Sinja u subotu su u Splitskoj kući jezika i kulture na Peristilu priredili koncert u sklopu ciklusa "Umjetnost bez granica" kojeg organizira Protukultura - Opservatoriji kulturnih politika Split.

"Ciklus 'Umjetnost bez granica' omogućuje nastupe učenicima glazbenih škola i studentima klasične glazbe iz cijele Hrvatske i inozemstva", rekla je predsjednica Prokulture - Split Nansi  Ivanišević.

Ona je istaknula kako se time pridonosi i popularizaciji kulture uopće, kao i umjetničkog djelovanja mladih, talentiranih glazbenika.

Osnovna glazbena škola "Jakov Gotovac" u Sinju, koju vodi ravnateljica Dobrila Veršić, trenutačno ima 242 učenika. Ta je škola osnovana 1958., a njezini učenici pohađaju nastavu iz klavira, harmonike, gitare, klarineta, saksofona, flaute, trube, violine, viole i violončela.

Prokultura - Opservatorij kulturnih politika - Split bavi se istraživanjem širokog područja kulturnih politika u suradnji s brojnim hrvatskim i stranim organizacijama i stručnjacima.

Svojim projektima u području baštinskog i  umjetničkog odgoja i obrazovanja, Prokultura nastoji pridonijeti prepoznavanju kulture i obrazovanja kao temeljnih javnih politika od lokalne do međunarodne razine.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater