Najavljena premijera

MJUZIKL O KOJEM SVI PRIČAJU: Potpuno iskreno o menopauzi

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Mjuzikl "Menopauza" postigao je veliki uspjeh na brojnim pozornicama svijeta zato što na vrlo duhovit, iskren i autentičan način oslovljava probleme žena u srednjoj životnoj dobi, a sada je dobio i hrvatsku inačicu u režiji Nine Kleflin

 

Jučer je u zagrebačkom Velvetu održano druženje s glavnim protagonisticama mjuzikla "Menopauza" – Sanjom Doležal, Salome, Arijanom Čulinom, Karmelom Vukov Colić te redateljicom Ninom Kleflin.

Mjuzikl "Menopauza" postigao je veliki uspjeh na brojnim pozornicama svijeta zato što na vrlo duhovit, iskren i autentičan način oslovljava probleme žena u srednjoj životnoj dobi, a sada je dobio i hrvatsku inačicu. No, nije to priča samo o problemima menopauze, "ovdje je za hormonsku tranziciju koju žene u toj dobi prolaze samo dosjetljivo izabrana metafora za brojna životna pitanja s kojima se susreću. Ova predstava govori o starenju, o suočavanju s mnogim strahovima prolaznosti, o odnosu žena i njihovih muškaraca, njihove djece, njihovih sada već ostarjelih roditelja. Ona oslovljava gubitak snage, ali i novu snagu, strah, ali i iskustvo i hrabrost za nove preokrete. Ovdje se govori o nedostatku ljubavi, o životnim prioritetima", istaknuto je na zagrebačkom predstavljnju.

Priča je to o četiri žene, koje se upoznaju u jednom trgovačkom centru na odjelu donjeg rublja na rasprodaji, nemaju ništa zajedničko osim jednog crnog grudnjaka od čipke i gubitka memorije, valunga, noćnog znojenja, premalo seksa, previše seksa i još mnogo toga. I evo urnebesne glazbene parodije, koja uključuje poznate glazbene hitove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih. U glavnim ulogama hrvatske inačice su Sanja Doležal, Salome, Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić, koje su utjelovile poduzetnicu, hipijevku, reality zvijezdu i domaćicu, a redateljica ovog zabavnog mjuzikla je Nina Kleflin.

- Njih četiri u mjuziklu ne glume sebe, ali su ipak, svaka na sebi svojstven način, dale osobni pečat ulozi. Ovo je mjuzikl koji ženski život slavi smijehom i sestrinstvom. Što da kažu naše junakinje ili sve žene koje su već vidjele pedeset svjećica na torti? One su "too young to die and too old to rock and roll". Taj bi mit mjuzikl "Menopauza" trebao srušiti. Žene srednje životne dobi vesele su i pune života, hrabre i mudre i spremne da još dugo 'praše' životnim stazama, ističe se u najavi predstave čija će svečana premijera biti 24. listopada u kino dvorani zagrebačkog Studentskog centra.

Mjuzikl "Menopauza", nastao je na Broadwayju te je doživio svoju inačicu i u državama izvan SAD-a - u Australiji, Brazilu, Kanadi, Mađarskoj, Irskoj, Izraelu, Italiji, Maleziji, Meksiku, Novom Zelandu, Filipinima, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Južnoafričkoj Republici i Južnoj Koreji, a do sada ga je pogledalo gotovo 15 milijuna ljudi diljem svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini