ZAGREB

Međunarodni festival podvodnog filma u Neumu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni festival podvodnog filma Neum (Underwater film festival Neum) održava se u Neumu 27. i 28. kolovoza, s filmovima koji moraju ispuniti uvjet da su barem 50 posto vremena snimljeni pod vodom.

Kako je najavljeno, prvi dan Festivala održat će se projekcije filmova u službenoj konkurenciji, a drugi dan edukativno-ekološke radionice podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom "Podvodni svijet".

Po riječima Ive Mikulića, autora i osnivača Festivala, dobili su odlične reakcije i veliki broj prijava autora iz cijelog svijeta za natjecateljski dio - zasada više od 250.

Upute o prijavama mogu se naći na www.uff.ba ili www.filmfreeway.com

"Naš cilj je razmjena iskustava, nova praktična saznanja autora, kao i šire ciljne javnosti, a jednako tako cilj nam je kroz Festival podvodnog filma  osnažiti društvo vezano za ekološke aktivnosti i sprječavanje zagađenja rijeka, mora i obale", rekao je.

Kako bi se što više potaklo nadležne na jači i intenzivniji angažman u  očuvanju podvodnog svijeta, morske flore i faune, Festival je otvoren za profesionalce i amatere te sve kategorije gledatelja. 

Filmovi stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Španjolske, Francuske, Italije, Nizozemske Indije, Irana i drugih država.

Na prvom Underwater film festivalu proglasit će se najbolji film,  najbolji bosansko-hercegovački podvodni film, najbolji eko film te najbolja glazba i najbolja kamera.

Iako organizatori kažu da žele ‘živi’ festival, s ljudima u publici, ukoliko dođe do zabrana okupljanja ići će se na ‘online’ varijantu festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini