ZAGREB

Međunarodna konferencija o fotografskom arhiviranju u Zagrebu 20. do 22. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodna konferencija posvećena fotografskom arhiviranju održava se od 20. do 22. listopada u prostoru Urania u Zagrebu i online putem platforme Zoom, u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti, priopćeno je.

Konferencija je dio projekta Ciklus: Europska obuka u upravljanju fotografskim naslijeđem,  koji se financira sredstvima Europske unije, u sklopu programa Kreativna Europa.

Cilj konferencije je istraživanje načina na koje se fotografije arhiviraju i prikupljaju kao privatne ili javne; potraga za novim alatima i obradama arhivskog materijala koji pridonose podizanju svijesti o ulozi fotografskih arhiva te poticanju razvoja njihove društvene relevantnosti, kaže se.

Učinkovito upravljanje može produžiti život fotografskog djela, ističe se.

Konferencija je podijeljena u šest panela koji pokrivaju široku problematiku fotografskih arhiva. U izlaganjima bit će riječi o načinima očuvanja izvorne strukture arhiva prilikom ulaska u institucije, ali i malim arhivskim kolekcijama koje izmiču standardnim postupcima organizacije građe.

Govorit će se o arhivima koje su osmislili sami umjetnici, a koji su nerijetko ostali zaboravljeni, te su pronađeni zahvaljujući pukom slučaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of