NAJNOVIJEBALE

MEĐUNARODNA KIPARSKA I LIKOVNA KOLONIJA u Mon Perinu


Međunarodna kiparska i likovna kolonija u organizaciji tvrtke Mon Perin predstavljena je danas u Balama na prigodnoj tiskovnoj konferenciji.

- Kolonija se održava u sklopu kampa Mon Perin, pedesetak sudionika, studenata i profesora s pet akademija primijenih umjetnosti, rekao je Massimo Piutti, direktor Mon Perina. Polaznici dolaze uglavnom iz Italije, odnosno iz Bologne, Torina, Venecije, ali i s riječkog fakulteta. - Ovime nastavljamo s projektom BoulevArd World Genius, odnosno projektom koji predviđa postavljanje velikih kamenih skulptura na relaciji od Bala do kampa, rekao je Piutti. Ovogodišnja tema kolonije su svjetski velikani, pa su na "repertoaru" osnivač interneta Tim Berners-Leej, Aristotel i Walt Disney.

Uz kiparsku, održava se i likovna kolonija na kojoj sudjeluju studenti iz Italije i Hrvatske koji crtaju murale velikih dimenzija, a će kasnije biti postavljeni u sklopu kampa. Za četvrto izdanje kolonije organizacijski je zadužena tvrtka Mon Perin koja svim polaznicima omogućava smještaj u kampu, te hranu i prijevoz. Kolonija koja je počela 2. rujna trajat će dva tjedna, odnosno do 16. rujna.

Budući da se obrisi skulptura već naziru, svi koji prođu cestom od Bala prema kampu Mon Perin mogu razgledati ovogodišnja djela. (P. B.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike