ZAGREB

Manifestacija "Dani Kule" u Islamu Grčkom krajem srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kulturna manifestacija "Dani Kule" održat će se od 28. srpnja do 1. kolovoza u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom gdje će i ove godine ponuditi raznovrstan program.

Dani Kule  2021. realiziraju se u organizaciji Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića - Mostovi, te uz potporu Srpskoga narodnog vijeća (SNV), Zadarske županije, Turističke zajednice Ravnih Kotara, te vijeća srpske nacionalne manjine Zadra i Zadarske županije.

Program doniraju Teatro VeRRdi, udruga Vlajter-Ego te kazališna udruga Knezovi i serdari Posedarski. Voditelji programa su Jure Aras, Melita Vrsaljko i Tatjana Škarić-Jurić, priopćili su organizatori.

Kula Jankovića izuzetan je i rijedak primjer kombinacije stambenoga i fortifikacijskog objekta na nekadašnjoj granici Otomanskoga carstva.

Manifestacija će početi u četvrtak, 28. srpnja, kada je na programu predstavljanje zbirke pjesama Ivana Ergića "Priručnik za čekanje". Autor Ivan Ergić bivši je nogometaš (igrao je u Juventusu, Baselu i Bursasporu), a porijeklom iz Gaćeleza u Šibensko-kninskoj županiji i sentimentalno je vezan uz svoj stari kraj koji je morao napustiti kao dijete.

Razgovor s Ergićem moderirat će novinar i pisac Gordan Nuhanović, a večer će uljepšati nastup vokalnog ansambla "Fige" iz Zadra.

Drugoga dana manifestacije, 29, srpnja, održat će se tribina "Kultura u provinciji" u okviru koje će Dunja i Ante Gusić, te Danijela Bjelanović iz Benkovca i Nenad Pepić iz Obrovca, podijeliti s publikom svoja iskustva i izazove s kojima se susreću u provedbi kulturnih programa u ruralnom području.

Nagrađivanu monodramu "Školjka šumi" u režiji Hrvoja Korbara i produkciji Teatra VeRRdi, izvest će pak zadarska glumica Maruška Aras. Monodrama je razvijena kao adaptacija romana "Izvanbrodski dnevnik" Slobodana Novaka.

Završnoga dana manifestacije, u nedjelju, 1. kolovoza, na programu je monodrama "Vrijeme i prostor serdara kotarskog Slobodana Marunovića" prema tekstu Borisa Magaša, a u izvedbi i režiji Slobodana Marunovića,

Monodrama je nastala u produkciji Kazališne udruge Knezovi i serdari Posedarski, 2021., Posedarje.

Program će se održati uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom