MOSTAR

Kuhnu priznanje MOFF-a za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Koja je ovo država'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatski glumac Dražen Kühn dobio je priznanje za najbolju sporednu ulogu u filmu "Koja je ovo država" redatelja Vinka Brešana na Mostar film festivalu - Festivalu filmske glume (MOFF), koji je okončan u ponedjeljak navečer, a nagrade za najbolje glavne uloge otišle su u ruke glumaca Sergeja Trifunovića i Snežane Bogdanović.

Kako su objavili iz MOFF-a, nakon pet festivalskih dana i 10 filmova natjecateljskog programa, nagrade za najbolje glavne uloge 'Stablo ljubavi' otišle su u ruke Sergeja Trifunovića za film 'Ajvar' Ane Marie Rossi i Snežane Bogdanović za naslovnu ulogu u filmu 'Šavovi' Miroslava Terzića. Stablo ljubavi za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio je Dražen Kuhn, a za najbolju sporednu žensku Jovana Stojiljković za glumačku rolu u filmu 'Šavovi'.
Najbolji debitant ove je godine Zorica Nusheva iz filma "Bog postoji i zove se Petrunija" redateljice Teone Strugar Mitevske.

Organizacijski odbor nagradio je najbolji film „Zašto mama vazda plače“, mostarske studentice režije Karmen Obrdalj, koja studira na Akademiji umjetnosti Banjaluka.
Ravnatelj MOFF-a, poznati hrvatski glumac Slaven Knezović izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je u Mostaru posljednjih dana promovirana filmska umjetnost i brojna ostvarenja.
“Nadamo se da smo i ove godine u naš grad donijeli dašak filmske čarolije te oduševili posjetitelje našim programom. U tome ćemo ustrajati i svake iduće godine”, istaknuo je Knezović.
Tijekom pet dana festivala prikazano je ukupno 27 filmova, od čega je 10 bilo u natjecateljskoj kategoriji. Tijekom filmskog festivala studenti akademija iz Zagreba, Cetinja, Novog Sada, Banjaluke i Sarajeva predstavili su svoja amaterska filmska ostvarenja.

 


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater