DANAS U PULSKOJ HISTRIJI 

Kreativna jesen u Istri analizira status umjetnika na tržištu rada: Okrugli stol na temu 'Intervencije umjetnika u javnom prostoru'

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Okrugli stol "Intervencije umjetnika u javnom prostoru – prošlost i sadašnjost, mogućnost razvoja gradova" održat će se danas u hotelu Park Plaza Histria s početkom u 17 sati.

Nakon svečanog otkrivanja skulpture Giannija Bulića "Ples", održat će se okrugli stol u konferencijskoj dvorani hotela Histria. Moderatorica je Suzana Jašić, a sudjeluju Aleksandra Vinkerlić koja će predstaviti IKA-u i "Kreativnu jesen u Istri"; potom izv. prof. dr. Sandra Uskoković, zadužena za predstavljanje knjige "Anamnesis – dijalozi umjetnosti u javnom prostoru", što je u biti uvod u temu okruglog stola, Manuela Kraljević AHG – primjer dobre prakse; izv. prof. dr. Kristina Afrić–Rakitovac "Društveno odgovorno poslovanje"; Kristina Nefat i studenti predstavit će istraživanja studenata FET-a "Mapiranje postojećih umjetničkih djela u javnom prostoru grada Pule", a sudjeluju još i Dragana Sapanjoš, akademska umjetnica; Breda Bizjak, arhitektica – Otvoreni grad te Gordana Trajković, povjesničarka umjetnosti – Gradnja i urbanistički razvoj Pule.

"Kreativna jesen u Istri" nizom od četiri događanja analizira status umjetnika na tržištu rada te promišlja i daje smjernice za razvoj kulturnih politika koje potiču rast i razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Istri, ususret novoj kulturnoj strategiji Istarske županije 2020.-2027.

"Kreativna jesen u Istri" plod suradnje civilnih i javnih organizacija u kulturi iz Istarske županije, svojevrsna je sinergija nekoliko projekata u kulturi koji se trenutno provode, sve s jednim zajedničkim ciljem: razvoja kulturnog sektora u Istri. Aktivnosti provode: IKA-Istarska kulturna agencija, HUIU-Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika i MI+ platforma. Projekti su, pojedinačno, financirani iz različitih izvora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini